Antena 3 CNN Actualitate Urşii au ieşit la atac, pe Tâmpa. Doi tineri s-au refugiat pe o schelă

Urşii au ieşit la atac, pe Tâmpa. Doi tineri s-au refugiat pe o schelă

Urşii au ieşit la atac, pe Tâmpa. Doi tineri s-au refugiat pe o schelă
29 Apr 2008   •   09:19

Jandarmii montani din Braşov au intervenit luni noapte pentru a salva doi tineri fugăriţi de urşi. Bărbaţii au reuşit să se salveze urcându-se pe o schelă, de pe Tâmpa, de unde au cerut ajutorul echipelor de intervenţie. După mai bine de o oră, cei doi au fost duşi în siguranţă, la baza muntelui.

Tinerii au plecat in timpul zilei pe unul dintre traseele din masivul Postăvaru. Spre seară, cei doi au ajuns pe Tâmpa. De acolo s-au hotărât să coboare spre oraş. Pe drum au fost însă atacaţi de urşi. Au reuşit să se refugieze pe o schelă care susţine însemnele luminoase ale oraşului şi au apelat numărul de urgenţă 112. Un echipaj al jandarmilor montani a ajuns în scurt timp la aceştia şi tinerii, foarte speriaţi, au coborât de pe schelă. Acţiunea de salvare a jandarmilor a fost îngreunată de vremea ploioasă şi de terenul alunecos.

Specialiştii spun că în această perioadă a anului urşii pot deveni extrem de agresivi şi îi avertizează pe turiştii care urcă pe traseele montane să fie atenţi şi să nu se aventureze noaptea.

Antena3.ro
 

×
Parteneri
Cutremur în România, în această seară, în zona seismică Vrancea
x close