Antena 3 CNN Actualitate Miniştrii USR nu vor participa la şedinţele de Guvern cât timp Florin Cîţu este premier

Miniştrii USR nu vor participa la şedinţele de Guvern cât timp Florin Cîţu este premier

Liderii alianţei USR PLUS au luat o nouă decizie radicală, după cea de acum câteva ore, când şeful USR, Dan Barna, a anunţat că premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea celor două formaţiuni.

Miniştrii USR nu vor participa la şedinţele de Guvern cât timp Florin Cîţu este premier
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    14 Apr 2021   •   19:47

Astfel, cât timp Florin Cîţu este prim-ministru, miniştrii care sunt membri USR PLUS nu vor participa la şedinţele Executivului, au hotărât, miercuri seara, liderii acestei alianţe, conform surselor Antena 3.

Informaţia privind boicotul şedinţelor de Guvern conduse de Florin Cîţu a venit practic în acelaşi timp cu informaţia că actualul prim-ministru a preluat interimatul la Ministerul Sănătăţii.

Alianţa USR PLUS are un vicepremier, Dan Barna, şi cinci miniştri titulari de portofolii:

  • Stelian Ion (Justiţie)
  • Claudiu Năsui (Economie)
  • Cătălin Drulă (Transporturi)
  • Cristian Ghinea (Investiţii şi Proiecte Europene)
  • Ciprian Teleman (Cercetare, Inovare, Digitalizare)

Florin Cîțu, desemnat interimar la Ministerul Sănătății

Șeful Guvernului a anunțat miercuri seară că, după refuzul lui Dan Barna de a asigura interimatul la Sănătate, i-a înaintat președintelui propunerea ca premierul să o facă, iar Klaus Iohannis a acceptat.

"Odată cu propunerea de revocare din funcţia  ministrului Vlad Voiculescu, am trimis domnului preşedinte şi propunerea de numire a domnului Dan Barna în funcţia de ministru interimar al Sănătăţii.

Având în vedere refuzul domnului Dan Barna de a-şi asuma această responsabilitate în acest moment, am înaintat preşedintelui României o nouă propunere, în persoana mea, propunere care a fost acceptată de domnul preşedinte.

Astfel, o să preiau interimatul Ministerului Sănătăţii până când colegii noştri de coaliţie vor numi un ministru care să preia aceste atribuţii. În acest sens, am avut deja o întâlnire cu o parte din conducerea Ministerului Sănătăţii, iar mâine o să am două conferinţe online: una cu toţi directorii de DSP şi una cu toţi directorii spitalelor COVID.

În continuare, rămâne o prioritate pentru noi această perioadă dificilă, să asigăm cele 1.600 de paturi pentru Terapie Intensivă şi în acelaşi timp, să gestionăm această perioadă dificilă. Tot mâine, vom avea o şedinţă de Guvern, adică sunt mai multe acte normative pentru toţi românii care trebuiesc adoptate. O parte dintre ele care vin de la Ministerul Sănătăţii, acte normative care nu suportă amânare", a declarat Florin Cîţu.

×
Subiecte în articol: Florin Cîțu Klaus Iohannis
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close