Antena 3 CNN Actualitate V. Călugărească. Macazul din apropierea gării a fost verificat tehnic în urmă cu câteva zile

V. Călugărească. Macazul din apropierea gării a fost verificat tehnic în urmă cu câteva zile

V. Călugărească. Macazul din apropierea gării a fost verificat tehnic în urmă cu câteva zile
11 Mai 2008   •   10:28

O comisie a Ministerului Transporturilor anchetează împrejurările în care s-a produs deraierea trenului accelerat de sâmbătă din Valea Călugărească. Locomotiva şi două din cele şase vagoane ale acceleratului au deraiat când au trecut peste macazul din apropierea gării Valea Călugărească, după un indicator cu restricţie de viteză. Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban susţine că macazul a fost verificat în urmă cu doar câteva zile.

Autorităţile locale au declarat că podeaua unuia dintre vagoane a fost străpunsă de o bucată de şină. Unul din mecanicii trenului vorbeşte despre furturile frecvente de fier care ar fi putut cauza accidentul. Oficialii CFR nu exclud această variantă. George Marcu, director CFR Infrastructură a declarat că în zonă se confruntă frecvent cu astfel de probleme. El spune că se fură orice: ?începând de la materialele noi, oţel, şine, contraşine, cabluri?, până la furturi de fier vechi.

O comisie de anchetă, formată din reprezentanţi ai Autorităţii Feroviare Române, CFR Călători şi CFR Infrastructură analizează cauzele producerii accidentului.

Directorul Regionale CFR Călători, Teodor Gavriş, Bucureşti a declarat că persoanele care au avut de suferit în urma accidentului feroviar vor fi despăgubite. ?Potrivit regulamentului CFR, societatea va acorda despăgubiri atât în cazul victimei accidentului, cât şi în cazul persoanelor rănite, însă cuantumul exact va fi stabilit în urma deciziei comisiei de anchetă şi a unei comisii de evaluare ce urmează să fie constituită?, a precizat Teodor Gavriş.

Citiţi VALEA CĂLUGĂREASCĂ. O STUDENTĂ A MURIT ÎN URMA DERAIERII UNUI TREN ACCELERAT

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close