Antena 3 CNN Actualitate Va merge Klaus Iohannis pe litoralul românesc ca turist? Răspunsul surprinzător al președintelui

Va merge Klaus Iohannis pe litoralul românesc ca turist? Răspunsul surprinzător al președintelui

Klaus Iohannis a fost întrebat, miercuri, în conferința de presă pe care a susținut-o la Palatul Cotroceni, dacă ar merge pe litoralul românesc ca orice turist, în condițiile în care autoritățile au spus de multe ori în ultima vreme că un număr important de infectări se produc în timpul sejururilor la mare.

Va merge Klaus Iohannis pe litoralul românesc ca turist? Răspunsul surprinzător al președintelui
Sursa foto: Hepta
de Dan Gabor    |    19 Aug 2020   •   20:00

"Este vară, după un an foarte greu și lumea își dorește câteva zilei de concediu. Asta este ușor de înțeles și cred că este bine ca românii să meargă în concediu la munte, la mare sau oriunde își doresc. Însă, în același timp, trebuie să ne dăm seama că nu este o vară ca oricare alta și trebuie să ne luăm niște măsuri de precauție, aceleași chestiuni simple: masca, distanța, igiena.

S-a văzut că aceste măsuri ajută foarte-foarte mult. Am citit recent un studiu care aratp totuși că purtarea măștii în general, deci pe scară largă, poate să prevină până la 80% din infecții. Deci, iată o piesă simplă care cu siguranță ne ajută foarte mult. Distanțarea este tot la fel de importantă.

Deci, recomand românilor să meargă la munte, la mare sau oriunde își doresc, dar să respecte aceste măsuri absolut necesare pentru a se proteja ei și pentru a-i proteja și pe ceilalți", a spus Klaus Iohannis.

 

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close