Antena 3 CNN Actualitate Vacanţă de vis pentru schiori. Pârtii deschise în Parâng şi Valea Prahovei

Vacanţă de vis pentru schiori. Pârtii deschise în Parâng şi Valea Prahovei

Vacanţă de vis pentru schiori. Pârtii deschise în Parâng şi Valea Prahovei
23 Noi 2007   •   09:55

Zăpadă abundentă, pârtii pregătite, preţuri de cazare pentru toate buzunarele. Toate acestea se pot obţine în staţiunea montană Parâng, situată în judeţul Hunedoara, la peste 1.700 de metri altitudine. Aici zăpada ţine din noiembrie şi până vara. Anul acesta s-a schiat şi de 1 mai. Cu toate că este situată la 300 de km de capitală, mulţi bucureşteni vin aici pentru că drumul durează tot atât cât ai face până la Predeal sau Poiana Braşov, fără aglomeraţia de pe DN 1. Anul acesta zăpada a venit mai repede în Parâng. Localnicii nu-şi amintesc să fi fost aşa zăpadă mare în noiembrie, de peste 20 de ani. Pe pârtiile de schi zăpada are 60 de cm grosime, iar la peste 2.000 de m altitudine ajunge la peste 2 m.

Staţiunea are 7 pârtii de schi, toate pregătite pentru turişti. Sunt pârtii atât pentru începători şi cu grad mediu de dificultate. Există însă şi o pârtie destinată doar celor care fac schi de performanţă. Accesul în staţiune se face din Petroşani, 5 km pe drum, apoi cu telescaunul.

Staţiunea are peste 1.200 de locuri de cazare în hoteluri, pensiuni şi cabane clasificate de la 1 la 3 stele. Tarifele oscilează între 30 şi 110 ron pe noapte.

Pârtiile din Poiana Braşov îşi aşteaptă şi ele turiştii.
Vineri dimineaţă schiorii s/au ]nghesuit să prindă un loc la telecabina spre Postăvaru. O urcare cu telecabina până în Postăvaru costă 12 lei. Şi centrele de închirieri de la capătul pârtiilor au fost deschise pentru amatorii sporturilor de iarnă. Pentru un echipament complet de schi, turiştii trebuie să plătească pentru o zi 40 de lei.

Meteorologii au anunţat că de săptămâna viitoare vremea se va răci, aşa că administratorii pârtiilor au pregătit şi tunurile pentru zăpada artificială.

Antena 3

×
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close