Antena 3 CNN Actualitate Vacanțe low-cost: 5 lucruri de evitat pentru un sejur superb (P)

Vacanțe low-cost: 5 lucruri de evitat pentru un sejur superb (P)

Vacanțe low-cost: 5 lucruri de evitat pentru un sejur superb (P)
06 Feb 2019   •   12:09

Iti doresti ca anul acesta sa organizezi o excursie extraordinara, insa bugetul tau are, totusi, o limita? Nu este imposibil sa iti indeplinesti visul, mai ales daca eviti greselile pe care turistii le fac in general, din cauza carora cheltuie mai mult decat ar fi fost necesar!

In primul rand, trebuie mentionat faptul ca poti avea parte de o vacanta superba fara sa parasesti granitele tarii. Poti organiza un traseu care sa cuprinda mai multe orase din Romania, in care te poti bucura atat de farmecul localitatilor, cat si de frumusetea naturii. Daca iti doresti, insa, sa vizitezi alte tari din Europa, cu un buget restrans, acordand o mare atentie detaliilor, o poti face! In acest articol, vei descoperi care sunt sfaturile celor mai experiementati in calatorii low-budget si, tinand cont de acestea si mai ales, de lucrurile pe care trebuie sa le eviti, te poti asigura ca o sa ai parte de o distractie pe cinste, indiferent de destinatia aleasa!

Iata ce NU trebuie sa faci daca vrei sa te incadrezi intr-un buget restrans

Nu pleca singur

Chiar daca vacantele pe cont propriu sunt foarte frumoase si trebuie incercate macar o data in viata, cheltuielile pentru o astfel de experienta pot fi mai mari decat ai crede. Insa, daca organizezi o calatorie alaturi de cei mai buni prieteni, costurile cele mai insemnate pot fi impartite la mai multe persoane. De exemplu, daca apelati la un serviciu de inchirieri autocare sau microbuze, veti plati mult mai putin pe drum decat achizitionand bilete de tren sau de avion separate. De asemenea, chiar si cazarea va fi mai ieftina, mai ales daca alegeti un hotel sau o pensiune ce ofera un discount semnificativ grupurilor.

Nu amana planificarea calatoriei foarte mult

Atunci cand lasi totul pe ultima suta de metri, exista sanse foarte mari sa platesti mai mult pentru aceleasi servicii pe care le puteai rezerva din timp. Asadar, cei care calatoresc frecvent recomanda sa pui la punct cele mai importante lucruri, precum modalitatea de deplasare, cazarea, intinerariul, cu cateva saptamani bune inainte de plecare. Pentru a profita de cele mai bune oferte la transport, rezerva o masina de la agentia Tabita TOUR si scapa de grija! Cauta si cateva locuri de cazare care sunt ideale din punct de vedere financiar si verifica disponibilitatea acestora in perioada in care vrei sa pleci. Apoi, impreuna cu cei alaturi de care vei calatori, poti lua decizia finala.

Nu alege cele mai luxoase hoteluri

Locul in care te vei odihni este foarte important, insa nu inseamna ca trebuie sa alegi hoteluri de 4 sau 3 stele, mai ales daca nu ai de gand sa petreci prea mult timp in interior. De fapt, aproape in orice loc din lume poti gasi alternative mult mai ieftine, dar la fel de curate si chiar mai intime. In strainatate, dar si in tara, sunt o multime de hosteluri si pensiuni care ofera servicii excelente, la preturi mai mult decat accesibile. Asadar, asigura-te ca faci o cercetare amanuntita online, pentru a gasi cea mai buna oferta pentru bugetul tau!

Nu da bani pe toate atractiile turistice

In general, cand vizitezi tari si orase noi, poti fi tentat sa iti faci o lista completa cu toate atractiile turistice cele mai populare, dupa care sa bifezi toate locurile pe care le vei vedea. Insa, de multe ori, se poate dovedi ca acestea nu sunt pe gustul tau sau ca faima lor este mai mare decat ceea ce ofera din punct de vedere al experientei. In plus, majoritatea au o taxa de intrare. Specialistii recomanda sa te informezi, in prealabil, despre lucrurile interesante pe care le vei gasi acolo si sa consulti mai multe review-uri si pareri sincere ale persoanelor care au vizitat deja acele zone. Astfel, poti decide in cunostinta de cauza daca merita sau nu sa le incluzi in bugetul tau.

In cazul in care raspunsul este da, cel mai bine este sa iti cumperi un abonament care iti da acces la principalele atractii turistice, economisind cu pana la 40%, mai ales daca il achizitionezi online, inainte de plecare.

Nu calatori in sezonul estival

Aici este foarte simplu: cu cat mai multi turisti viziteaza intr-o perioada a anului o anumita destinatie, cu atat preturile vor fi mai ridicate. Pentru a evita sa cheltui mai multi bani inutil, alege sa calatoresti la sfarsitul sezonului estival sau chiar inainte de inceperea lui!

Tine cont de aceste sfaturi si planuieste o excursie de neuitat, chiar si cu un buget redus!

 

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close