Antena 3 Actualitate Vacanțele pe litoralul românesc s-ar putea ieftini

Vacanțele pe litoralul românesc s-ar putea ieftini

12 Mai 2020   •   18:16
Vacanțele pe litoralul românesc s-ar putea ieftini
Sursa foto: Pixabay.com

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FTPR), Nicolae Bucovală, spune că tarifele pe litoral în acest sezon estival nu vor creşte, ci, pentru anumite perioade, preţurile chiar ar putea să scadă.

"Noi am contat pe ceea ce spunea Guvernul, am luat-o de bună, îngheţăm preţurile la gaz, la curent electric, la resturi menajere, la apă, nu au îngheţat nimic. Dar noi nu o să mişcăm un leu. Din contră, pe alocuri, pe anumite sectoare, perioade din sezonul estival, poate să scădem şi tarifele dacă este cazul. Dar, vă repet, nu se pune problema majorării de tarife”, a afirmat Bucovală, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în Mamaia.

El a precizat că pierderile hotelierilor se datorează Guvernului care nu a "umblat" la preţul la utilităţi. 

"Că suntem în pierdere este şi vina Guvernului că nu a ştiut să umble la utilităţi, ne-au minţit de trei luni de zile. A scăzut barilul de petrol, dar noi plătim la fel pe treapta cea mai de sus din Europa. Eu ce să fac, să-mi bat joc de turistul care vine aici? Nu. El a cumpărat în luna octombrie, noiembrie un sejur pe litoral, ăla e tariful, niciun leu în plus”, a transmis vicepreşedintele FPTR. 

Investiții în siguranța și protecția turiștilor

"Vom veni cu foarte multe investiţii pentru că în momentul în care intră într-o unitate hotelieră, pe plajă, să se simtă protejat şi în acelaşi timp să nu simtă că virusul ăsta îl urmăreşte şi când intră în apă şi când iese din apă. Nu înţelegem de ce nu ne ajută ministerul să ne dea nişte norme clare prin care putem să funcţionăm”, a spus Nicolae Bucovală.

Nemulţumiri legate de îndrumările primite de la INSP şi Direcţia de Turism

"Doamna directoare de la INSP, nu ştiu ce a făcut, ce a lucrat, dar înmormântează turismul, ne înmormântează pe noi, nu numai activitatea, ci şi pe noi. Practic au făcut o traducere de la OMS total eronat. I-am trimis o scrisoare prin FPTR, în mod normal trebuia să coboare de acolo şi să vină să vadă exact cum se exploatează un hotel, nu să ne dea instrucţiuni traduse, nu are nicio relevanţă în realitatea din teren. (...) Au apărut de la Direcţia de Turism nişte norme. Sunt nişte generalităţi, iarăşi nişte traduceri. Nu sunt norme, e un îndrumar. Am cerut printr-o adresă la minister să se uite încă o dată pe actele emise şi aşteptăm să ni se dea un răspuns urgent”, a mai spus Nicolae Bucovală.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close