Antena 3 CNN Actualitate Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna a fost autorizat în SUA și va începe să fie distribuit imediat

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna a fost autorizat în SUA și va începe să fie distribuit imediat

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna este al doilea care primește autorizaţia de urgenţă din partea Agenţiei pentru medicamente (FDA) a Statelor Unite, iar distribuţia acestuia urmează să înceapă „imediat", după cum au precizat reprezentanții companiei Moderna.

Vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna a fost autorizat în SUA și va începe să fie distribuit imediat
de Gabriel Dano    |    19 Dec 2020   •   08:13

Vaccinul este eficient în proporţie de 94.1%, iar autoritățile americane au comandat 200 de milioane de doze, binevenite pentru o națiune cu un număr uimitor de mare de morți COVID-19 - peste 307.000, potrivit Reuters.

Primii vaccinați vor fi angajații din sănătate, apoi persoanele în vârstă din instituțiile de îngrijire.

Spre deosebire de vaccinul Pfizer, care trebuie stocat la minus 70 de grade, cel dezvoltat de Moderna poate fi stocat la doar minus 20 de grade.

Preţurile vaccinurilor anti-COVID dezvoltate de mai mulţi producători au fost dezvăluite publicului din greşeală

Potrivit presei internaţionale, secretarul belgian de stat pentru buget și protecția consumatorilor, Eva De Bleeker, a publicat din greșeală pe Twitter tabelul cu prețul fiecărui vaccin contractat de Uniunea Europeană.

Postarea a fost ștearsă la scurt timp, dar destui internauţi au salvat datele, care au ajuns apoi în presă.

Conform acestei dezvăluiri involunare, preţul ngociat de U.E. în cazul vaccinului dezvoltat de Pfizer - BioNTech este de 12 dolari / doză.

Acest vaccin va ajunge pe 26 decembrie în România, într-un lot "simbolic" de 10.000 de doze, direcţionat către medicii din spitalele de boli infecţioase, după cum au menţionat autorităţile.

Vaccinul AstraZeneca, de 13 ori mai ieftin decât cel de la Moderna

Cel mai ieftin vaccin negociat de UE este cel realizat de Oxford - AstraZeneca: 1,78 euro / doză. Cel mai scump vaccin este cel dezvoltat de Moderna - 18 dolari / doză.

Lista completă cu preţul per doză, mai jos:

    Oxford - AstraZeneca: 1,78 euro
    Johnson & Johnson: 8,50 USD
    Sanofi-GSK: 7,56 euro
    CureVac: 10 euro
    Pfizer - BioNTech: 12 euro
    Moderna: 18 USD

Până în prezent, Comisia Europeană a refuzat să dezvăluie prețurile negociate cu producătorii de vacinuri, invocând confidenţialitatea acestora.

×
Subiecte în articol: Moderna
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close