Antena 3 CNN Actualitate Vaccinul anti-COVID a ajuns în țară! Arafat: ”Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat”

Vaccinul anti-COVID a ajuns în țară! Arafat: ”Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat”

Primele 10,000 de doze de vaccin împotriva COVID-19, au ajuns în țară pe la Vama Nădlac 2, vineri. Vaccinul, dezvoltat de BioNTech și Pfizer, e primul căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

Vaccinul anti-COVID a ajuns în țară! Arafat: ”Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat”
de Laura Dinu    |    25 Dec 2020   •   14:10

”Arafat: Pentru noi este o speranță, lumina de la capătul tunelului”

”Asistăm la un moment istoric, care arată că lumea a găsit o soluție. Vedem cum UE a reușit să nu dezamăgească cetățenii. 

Așa cum a intrat în spatele nostru acest camion cu primele doze de vaccin, au intrat astfel de camioane în toate țările membre ale Uniunii Europene astfel încât să înceapă campania împreună. A fost un efort imens la care au participat toate statele membre, inclusiv România. Achiziție comună, abordare comună și implementare împreună.”, a declarat șeful DSU.

„Pentru noi este o speranță, lumina de la capătul tunelului, dar atenție! Asta nu înseamnă că problema s-a rezolvat și că uităm de măsurile obligatorii. Este doar un început care va dura până va avea un impact. De astăzi, lucrăm pe două fronturi: frontul de combatere și de limitare a răspândirii virusului și frontul de vaccinare și de prevenire.”, a mai spus Raed Arafat.

Klaus Iohannis: Se începe cu o primă tranșă, mai degrabă simbolică

„Se începe cu o primă tranșă, mai degrabă simbolică, dar deja imediat după Crăciun încep să vină următoarele tranșe de vaccin și așa se va continua până când toată populația beneficiază de vaccin. Aceste vaccinuri sunt sigure, sunt eficiente, sunt autorizate la cele mai înalte standarde europene. Și noi, și experții recomandăm tuturor românilor să fie pregătiți să se vaccineze”, a declarat joi Klaus Iohannis.

Sâmbătă, 26 decembrie, Institutul va recepționa prima tranșă simbolică de 10.000 de doze ale vaccinului dezvoltat de BioNTech și Pfizer, primul vaccin împotriva COVID-19 căruia i s-a acordat de către Comisia Europeană autorizația condiționată de punere pe piață.

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a fost desemnat Centru național de stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19. Ora aproximativă de sosire a vaccinurilor la Institutul Cantacuzino este 07.00.

×
Subiecte în articol: vaccin coronavirus Klaus Iohannis
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close