Antena 3 CNN Actualitate Val de cutremure în România. Un seismolog explică ce se întâmplă în această perioadă în Vrancea

Val de cutremure în România. Un seismolog explică ce se întâmplă în această perioadă în Vrancea

Val de cutremure în România. Un seismolog explică ce se întâmplă în această perioadă în Vrancea
20 Aug 2016   •   10:15

Un cutremur cu magnitudinea de 3,8 grade pe scara Richter şi o intensitate epicentrală II s-a produs vineri seara, la ora locală 19:38, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, după ce dimineaţă a avut loc unul similar, dar în judeţul Vrancea, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), potrivit Agerpres.

Seismul s-a produs la o adâncime de 145 de kilometri, iar oraşele cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (36 km), Râmnicu Sărat (50 km), Târgu Secuiesc (50 km), Focşani (52 km) şi Buzău (61 km).

Vineri dimineaţă, la ora locală 08:39, a avut loc o mişcare tectonică de intensitate similară, 3,8 grade pe Richter, dar în judeţul Vrancea şi la o adâncime de 146 de kilometri.

Seismologul Mihai Diaconescu a vorbit, în direct la Antena 3, despre activitatea seismică recentă din Vrancea.


Potrivit datelor INFP, în luna august, în România, au avut loc 15 cutremure cu magnitudini cuprinse între 2,5 şi 4,4 grade pe scara Richter.

Cea mai importantă mişcare tectonică din ţară în ultimii ani a fost înregistrată în anul 2014, pe 22 noiembrie, când s-a produs un cutremur de 5,7 grade pe scara Richter, acesta fiind resimţit şi la Bucureşti

×
Subiecte în articol: seism INFP

ȘTIRI

Cât vom plăti la electricitate după eliminarea subvenţiilor

Parteneri
Horoscop 30 mai 2023. Racii merg pe instinct, Berbecii trec printr-un test
x close