Antena 3 Actualitate Valea Jiului. Cărbunele scos de mineri, furat chiar cu ajutorul paznicilor, imediat ce ajunge la suprafaţă

Valea Jiului. Cărbunele scos de mineri, furat chiar cu ajutorul paznicilor, imediat ce ajunge la suprafaţă

de Antena3.ro    |    14 Oct 2011   •   07:42
Valea Jiului. Cărbunele scos de mineri, furat chiar cu ajutorul paznicilor, imediat ce ajunge la suprafaţă
Sursa foto: Foto: Mediafax

Cãrbunele scos de minerii din Valea Jiului este furat imediat cum ajunge la suprafaţă, de către bande de hoţi. Un flagrant organizat de reporterii Antena 3 arată că şi paznicii mai dau câte o mână de ajutor, dar nu pentru a proteja producţia, ci pentru a îi face scăpaţi pe hoţi.

Atunci când vagoanele cu minereu ies din subteran, bandele de hoţi intrã în acţiune.

Întreaga "operaţiune" se desfãşoarã sub atenta supraveghere a paznicilor. Hoţii încarcă sacii cu cărbuni, apoi îi cară la maşini.

Luaţi la întrebări, paznicii explică faptul că minerii au voie să ia câte o plasă de cărbuni, iar după ce îşi epuizează explicaţiile zadarnice, trec la ameninţări.

Între timp hoţii îşi văd de treabă. Furturile încetează abia după apariţia poliţiştilor.

Deşi autorităţile întreprind periodic acţiuni împotriva hoţilor, mulţi dintre ei sunt minori, ceea ce face fenomenul mult mai dificil de controlat.

 
Get Adobe Flash player
×

Ați resimțit creșterea punctului de pensie de la 1 ianuarie 2022? Cât ar trebui să fie pensia în România pentru o viață normală? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close