Antena 3 CNN Actualitate Valer Dorneanu, aviz pozitiv în Comisia Juridică pentru un post de judecător la Curtea Constituţională

Valer Dorneanu, aviz pozitiv în Comisia Juridică pentru un post de judecător la Curtea Constituţională

Valer Dorneanu, aviz pozitiv în Comisia Juridică pentru un post de judecător la Curtea Constituţională
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    19 Mar 2013   •   19:38

Valer Dorneanu a primit aviz pozitiv în Comisia Juridică pentru a ocupa un post de judecător la Curtea Constituţională, după expirarea mandatului Aspaziei Cojocaru.

Dacă va fi votat de plen, Dorneanu urmează să activeze în CCR având susţinerea Camerei Deputaţilor.

Alte două locuri urmează să se elibereze: cel al Senatului, pentru care favorită este Mona Pivniceru, e propunerea PNL, cu susţinerea PSD.

În cazul în care Pivniceru va trece de votul Senatului, în locul său ar putea veni Tudor Chiuariu, senator PNL, susţinut de Crin Antonescu.

Există şi un al treilea pas, acela al propunerii venite din partea preşedintelui României. Neoficial, până în acest moment, numele vehiculate pentru propunerile venite din partea lui Traian Băsescu ar fi Livia Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie sau consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu.

În luna iunie, expiră mandatele a trei judecători de la Curtea Constituţională, iar legea prevede ca numirile judecătorilor să fie făcute cu o lună înainte de începerea mandatului.



×
Subiecte în articol: Valer Dorneanu
Parteneri
Vremea se schimbă radical în România: Zonele vizate de Cod Galben
x close