Antena 3 Actualitate Valer Dorneanu, președintele CCR: DNA a făcut lucruri ce exced autorității sale

Valer Dorneanu, președintele CCR: DNA a făcut lucruri ce exced autorității sale

27 Feb 2017   •   16:03
Valer Dorneanu, președintele CCR: DNA a făcut lucruri ce exced autorității sale

Președintele CCR Valer Dorneanu a afirmat, luni după amiază, că instituția pe care o reprezintă a constatat existența unui conflict de competență între puterile statului, în cazul anchetei DNA referitoare la dosarul OUG 13.

”Parchetul DNA a început însă o acțiune care s-a marcat prin descinderi la Ministerul Justiției, audieri de la cel mai mic la cel mai mare în legătură cu felul în care a fost adoptat un act normativ. El se aprobă în anumite condiţii şi este o putere delegată din partea autorităţii legislative (..) Practic, DNA-ul s-a apucat să verifice în ce măsură au fost îndeplinite condițiile de aprobare a unei OUG, dacă s-a motivat sau nu urgența, ori dacă s-au primit toate avizele, lucruri care exced autorității DNA”, a spus Valer Dorneanu, la finalul ședinței.

Valer Dorneanu a precizat că verificarea respectării condiţiilor de adoptare a unei ordonanţe de urgenţă revine Curţii Constituţionale, nu DNA, şi că a fost încălcat dreptul Guvernului de a decide oportunitatea legiferării.

Dorneanu a invocat şi un document al Comisiei de la Veneţia care aminteşte că ”procedurile penale nu ar trebui folosite pentru a sancţiona neînţelegeri politice”.

×
Subiecte în articol: ancheta DNA Valer Dorneanu

România cu temperaturi de vară

 

 

Prognoza ANM pentru perioada următoare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close