Antena 3 CNN Actualitate Valiza cu banii lui Gigi Becali rămâne la DNA

Valiza cu banii lui Gigi Becali rămâne la DNA

Valiza cu banii lui Gigi Becali rămâne la DNA
22 Iul 2008   •   15:44

Contestaţia lui Gigi Becali privind rezoluţia procurorilor DNA care nu a acceptat cererea de returnare a sumei de 1.7 milioane de euro, a fost respinsă, marţi, de Tribunalul Bucureşti, anunţă agenţia Mediafax. În urmă cu o săptămână, avocatul finanţatorului Stelei preciza că, la ultimul termen de judecată, Înalta Curte a decis ca această contestaţie să poată fi adresată instanţelor după finalizarea dosarului.

Avocatul lui Gigi Becali şi Teia Sponte a cerut instanţei să anuleze rezoluţia procurorului şef de secţie a Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care respingea solicitarea ridicării sechestrului de pe suma de 1,7 milioane de euro, reţinută la Cluj. Teia Sponte spune că suma respectivă îi aparţinea lui Becali.

"Întrucât ulterior mi-a fost comunicat faptul că suma ar fi constituit Ťmitať pe care Becali George ar fi promis-o şi ar fi trasmis-o prin intemediul meu unor jucători ai Clubului de Fotbal Universitatea Cluj, am precizat anchetatorilor că nu aveam cunoştiinţă de vreo intenţie a numitului George Becali de a mitui pe cineva, iar banii găsiţi asupra mea erau destinaţi unei achiziţii imobiliare, respectiv terenuri în zona Clujului", se precizează în plângerea depusă la Tribunalul Bucureşti.

Pe de altă parte, avocatul lui Becalispune că banii nu ar trebui puşi sub sechestru pentru că legea prevede doar confiscarea sumelor cu titlu de mită oferită funcţionarilor publici.

"Suma asupra căreia a fost instituit sechestru asigurator şi care ar fi constituit mita nu a trecut din posesia mituitorului în posesia vreunui funcţionar sau alt subiect al infracţiunii", apreciază avocatul în cerere.

Antena3.ro

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close