Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Muncii a mărit valoarea tichetelor de masă cu cea mai mică sumă posibilă... un ban. De la 20 de lei la 20,01 lei

Ministerul Muncii a mărit valoarea tichetelor de masă cu cea mai mică sumă posibilă... un ban. De la 20 de lei la 20,01 lei

Performanţă de invidiat pentru Ministerul Muncii care a reuşit să mărească valoarea tichetelor de masă. Din categoria "a dat, nu a luat", majorarea este de domeniul ridicolului: un ban. Astfel, din luna octombrie, valoarea unui tichet de masă creşte de la 20 de lei la 20,01 lei.

Ministerul Muncii a mărit valoarea tichetelor de masă cu cea mai mică sumă posibilă... un ban. De la 20 de lei la 20,01 lei
de Cristi Popovici    |    27 Oct 2020   •   22:45

Noua valoare a tichetelor de masă a fost stabilită prin ordinul Ministerului Muncii, condus de Violeta Alexandru, nr. 2876/1452/2020. Odată cu publicarea în Monitorul Oficial în ziua de vineri 23 octombrie, măsura devine activă.

Astfel, de acum încolo, românii care primesc tichete de masă vor observa noua valoare înscrisă pe ele ca fiind 20,01 lei în loc de 20 de lei.

Practic, mărinimia Guvernului a fost de doar un ban, cea mai mică sumă posibilă cu care se poate face o mărire.

Semn că efortul bugetar este unul uriaş, nu au mai rămas bani, nici măcar unul, şi pentru mărirea tichetelor de creşă, a căror valoare a rămas neschimbată, de 470 de lei.

Ultima majorare a valorii maximale a tichetelor de masă a fost făcută în aprilie 2020, când a fost majorată de la 15,18 lei la 20 de lei.

Valoarea tichetelor de masă este mult mai mare în restul ţărilor Uniunii Europene

În Grecia, valoarea tichetelor de masă este dublă faţă de România, respectiv 6 euro, în timp ce în Spania, suma este de 11 euro.

Comparativ, valoarea unui tichet de masă românesc este de puţin peste 3 euro

Potrivit Legii 142/1998, tichetele de masă sunt "o alocaţie individuală de hrană" pe care firmele o pot acorda angajaţilor (celor cu contracte de muncă) pentru fiecare zi lucrată pe parcursul unei luni calendaristice. Tichetele de masă sunt deductibile la calculul impozitului pe profit şi scutite de contribuţiile patronale şi salariale

 

×
Subiecte în articol: Ministerul Muncii
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close