Antena 3 CNN Actualitate Vama Bechet, deschisă pentru turiști de la 1 august

Vama Bechet, deschisă pentru turiști de la 1 august

Vama Bechet va putea fi tranzitată și de turiștii, nu doar de transportatorii de marfă, începând cu data de 1 august.

Vama Bechet, deschisă pentru turiști de la 1 august
de Adelina Miron    |    31 Iul 2021   •   19:07

Anunțul a fost făcut într-o postare pe rețelele de socializare de deputatul USRPLUS de Dolj Daniel Gheba.

„Am promis public, în urmă cu două săptămâni, că deblocarea Vămii Bechet pentru turiști va ajunge pe agenda de lucru a Guvernului.

Prin Hotărârea de Guvern nr. 795 din 28/07/2021 se abrogă Anexa nr. 3, art.5, pct. 2, litera C, articol care ținea deschis punctul de frontieră Bechet doar traficului de marfă, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, de la 1 august 2021 românii vor putea trece prin punctul de frontieră Bechet, punct important pentru turiștii care vor să ajungă în Grecia sau la Sofia, acesta fiind cel mai scurt traseu.

Demersurile pe care le-am inițiat către Guvern și către celelalte instituții ale statului au fost vocile românilor și, în special, ale oltenilor care mi-au solicitat să găsim cu celeritate o soluție pentru Vama Bechet.

Îi mulțumesc doamnei ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, domnului Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne și șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă și colegilor din filiala USR Dolj, Cezar Dragoescu și Ivanescu Florian Eugen pentru implicarea în deblocarea situației din Vama Bechet.

Și, nu în ultimul rând, îl felicit pe domnul Iustin Dumitrescu, subprefect de Dolj pentru că a răspuns cu promptitudine solicitărilor mele, de fiecare dată când a fost nevoie în interesul cetățenilor. Le urez vacanță plăcută și drum bun turiștilor care vor tranzita Vama Bechet”, a transmis Daniel Gheba.

×
Subiecte în articol: vama turisti
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close