Antena 3 CNN Actualitate Vama Veche, printre cele mai apreciate staţiuni de la malul Mării Negre (FOTO)

Vama Veche, printre cele mai apreciate staţiuni de la malul Mării Negre (FOTO)

Vama Veche, printre cele mai apreciate staţiuni de la malul Mării Negre <font color=red>(FOTO)</font>
04 Mai 2008   •   11:32

Vama Veche se află în topul celor mai căutate locuri de distracţie şi relaxare pentru weekend, la malul Mării Negre. Staţiunea este pe locul trei într-un clasament realizat de o publicaţie britanică. Jurnaliştii au luat pulsul distracţiei la mare, în escapade de sfârşit de săptămână. Distracţia este cuvântul de ordine în Vama Veche, iar preţurile pe măsura buzunarelor tuturor.

GALERIE FOTO - 1 MAI LA VAMA VECHE

De aceea e locul preferat de tineri, mai ales la sfârşit de săptămână, când fug de aglomeraţia oraşelor şi de griji. Aşa a ajuns Vama pe locul trei în topul celor mai căutate staţiuni de la Marea Neagră, realizat de publicaţia The Guardian.

Ziariştii britanici au fost fermecaţi de atmosfera boemă din Vama Veche, un sătuc care prinde viaţă când îşi fac apariţia turiştii cu corturile lor. The Guardian nu uită să menţioneze că aici era oaza de distracţie a nonconformiştilor şi pe vremea regimului Ceauşescu.

Iată topul complet al celor mai bune staţiuni de la malul Mării Negre.

1. Pe prima poziţie se situează staţiunea ucrainieană Kazantip, care a luat naştere mulţumită surferilor locali cărora le plăcea să se relaxezeînfruntând valurile. Kazantip este, în acelaşi timp, locul unde se desfăşoară unul dintre cele mai lungi festivaluri muzicale. Evenimentul durează şi câteva săptămâni, timp în care petrecăreţii îşi petrec zilele aşteptând concertele, şi nopţile dansând pe plajă.



2. Poziţia a doua în top este ocupată de oraşul Nessebar, din Bulgaria. Este locul preferat al celor care nu caută neapărat distracţie, ci mai degrabă relaxare. Ridicat în secolul 14, Nessebar îşi aşteaptă vizitatorii cu biserici, case de lemn şi piaţete romantice, numai bune pentru plimbările sub clar de lună.



3. Vama Veche, ocupanta locului trei în topul publicaţiei britanice este descrisă ca o ?oază culturală încă de pe vremea comunismului, fiind tolerată şi de Ceauşescu?.



4. Amasra, ocupanta locului patru, este o staţiune din Turcia considerată locul perfect pentru a urmări apusul soarelui în timp ce te relaxezi sorbind dintr-un ceai.



5. Ucraina ocupă şi ultima poziţie a clasamentului celor mai căutate locuri de distracţie, mulţumită oraşului Odessa. Locul este descris ca un oraş cu bulevarde lungi, cu multă vegetaţie, palate neoclasice şi unele dintre cele mai bune restaurante şi baruri din întreaga ţară.



Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare importantă pentru călătorii ce trec prin Gara de Nord
x close