Antena 3 CNN Actualitate Vama Veche şi Valea Prahovei, destinaţiile favorite de 1 Mai

Vama Veche şi Valea Prahovei, destinaţiile favorite de 1 Mai

Vama Veche şi Valea Prahovei, destinaţiile favorite de 1 Mai
30 Apr 2008   •   23:21

Pentru a evita problemele legate de cazare, mulţi dintre cei care vor pleca la mare pentru tradiţionala sărbătoare de 1 mai, şi-au luat corturile. Este avantajos, mai ales pentru tineri, deoarece nu se percepe vreo taxă pentru corturi, cel puţin la Vama Veche. Pe plajă s-au instalat deja "vamaioţii". Şi în celelalte staţiuni au început să vină turiştii pentru vacanţa de 1 mai. Pe litoralul românesc, o noapte de cazare la particulari în vacanţa de 1 mai costă în jur de 100 - 150 de lei.

Unii dintre turiştii ajunşi deja la mare nu sunt prea mulţumiţi de preţuri şi de condiţii. Şi anul acesta în topul preferinţelor celor care petrec ziua de 1 Mai la malul mării este staţiunea Vama Veche. Pe de altă parte, cei mai mulţi dintre constănţeni vor ieşi la grătare de Ziua Internaţională a Muncii.

Singurii care nu se vor distra de 1 Mai sunt jandarmii şi reprezentanţii poliţiei rutiere. Peste 500 de poliţişti, 250 de jandarmi şi aproape o sută de agenţi de circulaţie vor asigura securitatea pe litoral începând de joi şi până duminică seara. Comercianţii de pe litoral se aşteaptă să aibă vânzări bune în perioada următoare. Pe litoralul românesc sunt aşteptaţi aproape 20 de mii de turişti în vacanţa de 1 Mai.

Ziua Internaţională a Muncii va fi sărbătorită şi la munte. La Poiana Brasov, sunt aşteptaţi turiştii care au ales muntele pentru a-şi petrece minivacanţa 1 Mai. O parte dintre ei deja au ajuns, atraşi de aerul proaspăt. Poliţia rutieră a mobilizat echipaje suplimentare şi pe Drumul Naţional 1, pentru a evita blocajele.

Aglomeraţie şi în alte staţiuni din ţară. În staţiunile Băile Felix şi 1 Mai, patronii unităţilor de cazare se pregătesc de oaspeţi. Alţi români au preferat să meargă în munţii Apuseni, la Baia de Fier. Acolo pot vizita Cheile Gablenului şi Peştera Muierilor.

Antena 3

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close