Antena 3 CNN Actualitate Vameş implicat în scandalul Moraviţa: 10.000 de euro pentru un post de şef. Banii ajungeau la Blejnar

Vameş implicat în scandalul Moraviţa: 10.000 de euro pentru un post de şef. Banii ajungeau la Blejnar

Vameş implicat în scandalul Moraviţa: 10.000 de euro pentru un post de şef. Banii ajungeau la Blejnar
Sursa foto: Foto: Intact Images
04 Aug 2011   •   13:57

Unul dintre inculpaţii din dosarul Moraviţa susţine că pentru postul de şef de vamă se plăteşte o mită de 10.000 de euro. Acesta spune că banii ajungeau la Aurel Mătiuţ şi Sorin Blejnar, şeful ANAF.

Inspectorul vamal principal Gheorghe Verdeţ a declarat, în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că nu a primit un post de conducere deoarece nu a fost dispus să plătească.  Informaţiile apar în rechizitoriul procurorilor DNA pentru lotul Moraviţa 2, publicat de Adevărul.

„Când am venit la Biroul vamal Moraviţa nu am primit un post de conducere deoarece nu am dorit acest lucru, nefiind dispus să plătesc, aşa cum ştiu că se procedează, şi nedorind să mă implic în astfel de afaceri”, a declarat, în faţa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie, inspectorul vamal principal Gheorghe Verdeţ.

Nu este prima oară când Sorin Blejnar este acuzat de luare de mită. Mai mulţi angajaţi ai vămilor, inclusiv şeful vămii Ploieşti, Cornel Costea, au declarat că preşedintele ANAF ar fi beneficiarul final al mitei din vămi.

 


 

×
Subiecte în articol: Sorin Blejnar DNA procurori
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close