Antena 3 CNN Actualitate Vânătoarea şpăgarilor de la "Bolintineanu" a plecat de la un "pont" primit de SRI

Vânătoarea şpăgarilor de la "Bolintineanu" a plecat de la un "pont" primit de SRI

Vânătoarea şpăgarilor de la "Bolintineanu" a plecat de la un "pont" primit de SRI
10 Iul 2013   •   21:27

Spectacolul tragic al corupţiei de la Bacalaureatul 2013 a avut aprobarea Serviciului Român de Informaţii. A spus-o chiar purtătorul de cuvânt al instituţiei, care a anunţat că vânătoarea şpăgarilor din şcoli a pornit de la câteva "ponturi".

Scopul era nobil: stârpirea corupţiei. Rezultatele lasă însă de dorit. Profesori, elevi şi părinţi sunt duşi cu arcanul la audieri în timp ce niciun oficial nu-şi asumă eşecul examenului de maturitate.

Haosul s-a declanşat în prima zi a probelor scrise de la bacalaureat. La scurt timp după ce s-au dat subiectele, Liceul "Bolintineanu" a fost percheziţionat de ofiţerii SRI şi anti-corupţie.

Anchetatorii au găsit bani ascunşi, foi cu subiectele rezolvate şi lista elevilor la care acestea urmau să ajungă.

Directoarea liceului şi aproape 40 de profesori au fost duşi la audieri, iar comisia de examinare a fost schimbată.

Deşi se aflase numele elevilor care ar fi plătit pentru diploma de bac, procurorul a amânat ancheta până la ultimul examen. Pe 5 iulie, poliţiştii au mers la "Bolintineanu", cu două autocare. 112 elevi urmau să fie duşi la audieri, cu mandat de aducere. Dacă zecile de părinţi care aşteptau în faţa liceului nu s-ar fi revoltat!

Poliţiştii s-au mulţumit să-i cheme pe elevi la audieri. Până acum peste 80 de persoane au dat declaraţii. Acţiunea "autobuzul" a stârnit controverse iar premierul a catalogat-o drept abuz..

Ministrul de interne i-a dat azi raportul premierului. 8 pagini în care sunt cuprinse şi declaraţiile poliţiştilor prinşi în îmbrânceala de la Bolintineanu.

Până acum numai directoarea liceului "Bolintineanu" a fost arestată preventiv pentru trafic de influenţă.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close