Antena 3 CNN Actualitate Vanghelie: Sunt şanse ca "parlamentarii hidraulici" plecaţi de la PSD să voteze moţiunea de cenzură

Vanghelie: Sunt şanse ca "parlamentarii hidraulici" plecaţi de la PSD să voteze moţiunea de cenzură

Vanghelie: Sunt şanse ca "parlamentarii hidraulici" plecaţi de la PSD să voteze moţiunea de cenzură
Sursa foto: Marian Vanghelie, Mircea Geoanã
17 Mai 2010   •   12:11

Sunt şanse ca moţiunea de cenzură să fie adoptată cu aportul "parlamentarilor hidraulici" care au plecat de la PSD, a susţinut luni, preşedintele PSD Bucureşti, Marian Vanghelie. Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat, la rândul său, că aliaţii politici "de conjunctură" ai PDL ar trebui să se alăture Opoziţiei şi să voteze moţiunea de cenzură dacă vor să supravieţuiască politic în perioada următoare.
"Cred că, cu un preşedinte la CES, care este deja perimat şi susţinut de actualul Guvern, are toate şansele ca acei parlamentari hidraulici care au plecat de la PSD să voteze împotriva Guvernului" a declarat Vanghelie, înainte de şedinţa BPN a PSD.
Întrebat ce şanse are moţiunea de cenzură să treacă, în situaţia în care Opoziţia nu deţine majoritatea în Parlament, Geoană a arătat că "dacă cineva vrea să se înece, mai ales dintre aliaţii de conjunctură a PDL, definitiv, ca oameni politici, ca structuri parlamentare sau ca destine individuale, să stea acolo şi să sprijine la soclul lui Băsescu şi al lui Boc".
Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a afirmat, la rândul său, că depunerea unei moţiuni de cenzură reprezintă un gest elementar şi obligatoriu pentru Opoziţie, în cazul în care Guvernul îşi asumă răspunderea pe programul de măsuri de reducere a pensiilor şi salariilor.
"Dacă Guvernul îşi va asuma răspunderea pe acest tip de măsuri complet neraţionale şi antisociale de reducere de-a valma a pensiilor şi salariilor şi a avantajelor sociale, în mod obligatoriu Opoziţia va trebui să introducă moţiune de cenzură, dacă va fi vorba de asumarea răspunderii. Este un gest elementar din partea noastră", a spus Geoană.
El a susţinut că aliaţii de conjunctură ai PDL ar trebui să facă un pas în spate şi să îi lase pe preşedintele Traian Băsescu şi premierul Emil Boc să îşi asume răspunderea pentru măsurile pe care vor să le implementeze.
"Dacă au cât de cât o brumă de instinct de supravieţuire politică, eu cred că trebuie să facă un pas în spate şi să lase pe Boc şi pe Băsescu să-şi asume răspunderea pentru aceste măsuri. Dacă doresc să stea în continuare la putere pentru câteva luni şi după aceea să dispară ca politicieni din România, să fie sănătoşi", a mai spus Geoană.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul
x close