Antena 3 CNN Actualitate Vântu va fi adus de poliţie pentru audieri în cazul FNI

Vântu va fi adus de poliţie pentru audieri în cazul FNI

Vântu va fi adus de poliţie pentru audieri în cazul FNI
18 Feb 2008   •   16:29

Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, luni, citarea omului de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, cu mandat de aducere, pentru a fi audiat ca martor în dosarul privind prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI). Sorin Ovidiu Vântu nu s-a prezentat luni la audierea stabilită de instanţă, astfel încât judecătorii au fost nevoiţi să apeleze la Poliţie pentru a-l aduce pe omul de afaceri la următorul termen al procesului, stabilit pentru 3 martie, ora 9.00.

Audierea lui Vântu a fost cerută de Ioana Maria Vlas, pe motiv că acesta, cu toate că a fost scos de procurori din rechizitoriul prin care dosarul a fost trimis în instanţă, ar fi beneficiat de mari sume de bani din FNI şi FNA.

"În rechizitoriu se spune că Sorin Ovidiu Vântu a fost beneficiar al unei mari sume de bani proveniţi de pe urma înşelăciunii comise de Nicolae Popa şi ar trebui să fie considerat instigator sau măcar complice la această infracţiune", a afirmat Vlas.

În dosarul FNI, magistraţii Tribunalului Bucureşti au pronunţat sentinţa la 20 martie 2007. Ioana Maria Vlas a fost condamnata la 13 ani închisoare, Nicolae Popa, la 15 ani de închisoare, Mihaela Sima la trei ani, Gavril Bătrân şi Diţă Ioan la câte cinci ani.

Magistraţii au obligat persoanele condamnate şi părţile responsabile civilmente la plata a 1.450.000 de lei, drept cheltuieli judiciare către stat şi a dispus menţinerea sechestrului asigurator pe bunurile şi conturile condamnaţilor.

AVAS a început în august să plătească păgubiţilor FNI despăgubirile stabilite de Tribunalul Bucureşti. În mai 2000, păgubiţii FNI au făcut o plângere penală împotriva persoanelor vinovate de falimentarea Fondului, cerând recuperarea sumelor pe care le-au investit.

Rompres

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close