Antena 3 CNN Actualitate Varianta cu numărul 7 la teza unică specială la limba şi literatura română

Varianta cu numărul 7 la teza unică specială la limba şi literatura română

Varianta cu numărul 7 la teza unică specială la limba şi literatura română
20 Feb 2008   •   08:52

Elevii de clasa a VII-a şi a VIII-a vor avea de rezolvat, miercuri, la sesiunea specială a tezelor cu subiect unic, la proba de limbă şi literatură română, varianta cu numărul 7 extrasă de reprezentanţii Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului. Aceasta sesiune specială a tezelor cu subiect unic este destinată elevilor de clasele a VII-a şi a VIII-a care nu au putut susţine din motive bine întemeiate teza unică la limba şi literatura română în primul semestru. La această teză sunt aşteptaţi să participe, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, peste 13.000 de elevi.

Extragerea variantei de subiect din cele 10 elaborate de Centrul Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar a fost programată la ora 8,45, la sediul acestei instituţii, în prezenţa comisiei naţionale de organizare. În intervalul orar imediat următor, cele 667 de centre de comunicare din ţară vor prelua, decripta şi multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite către unităţile de învăţământ până la ora 11,30. Proba este programată să înceapă la ora 12,00, iar durata susţinerii este de 2 ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Ultima teză unică din perioada specială cea la istorie sau geografie la alegere, numai pentru clasa a VIII-a, va avea loc în data de 22 februarie. Contestaţiile vor putea fi depuse pe 29 februarie. Dacă după a doua perioadă de teze vor exista elevi care vor absenta, aceştia mai pot susţine probele în sesiunea specială din lunile mai – iunie.

Rompres

×
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close