Antena 3 CNN Actualitate Verdict în dosarul "Mită pentru arbitri". Cornel Penescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Verdict în dosarul "Mită pentru arbitri". Cornel Penescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare

Verdict în dosarul "Mită pentru arbitri". Cornel Penescu, condamnat la 4 ani de închisoare cu executare
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Oct 2013   •   21:27
Omul de afaceri Cornel Penescu, fost finanţator al FC Argeş, a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare, în dosarul “Mită pentru arbitri”. Decizia Tribunalului Prahova nu este însă definitivă, informează Mediafax.

În dosarul „Mită pentru arbitri”, DNA a trimis în judecată, în anul 2009, 14 persoane.

Conform informaţiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, judecătorul Gabriela Mihai, în acelaşi dosar fostul director general al SC PIC, Liviu Făcăleaţă, şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au primit pedepse de câte trei ani de închisoare cu executare.

Instanţa a dispus achitarea arbitrului Marcel Savaniu şi a lui Florian Prunea, fost director de Relaţii Internaţionale din cadrul FRF, pe motiv că faptei pentru care aceştia au fost trimişi în judecată îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii.

Prin aceeaşi sentinţă, judecătorii Tribunalului Prahova le-au condamnat la câte trei ani de închisoare cu suspendare pe toate celelalte nouă persoane trimise în judecată în acest dosar, respectiv: Libertatu Dan Cristian, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, Corpodean Sorin, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, Bogaciu Dumitru Aurelian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, Lică Marcel, observator federal şi fost vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Pieca Gheorghiţă, administrator la societăţile S.C. PIC S.A. şi Fotbal Club Argeş, Mincă Cristian, preşedinte al Fotbal Club Argeş Piteşti, Cîrstina Daniela, director în cadrul S.C. PIC S.A., Dan Cristian Lucian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A, şi Caia Sorin Cristian, arbitru de fotbal în lotul divizionar A.

De asemenea, sentinţa pronunţată, joi, de Tribunalul Prahova îi achită pe inculpaţii Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă, Ghorghe Constantin şi Gheorghiţă Pieca de acuzaţia de constituire de grup infracţional organizat, tot întrucât faptei de care au fost acuzaţi îi lipseşte unul dintre elementele constitutive.

Decizia Tribunalului Prahova, care a fost instanţă de fond în acest dosar, poate fi atacată cu apel, nefiind definitivă.

În iunie 2009, DNA informa că Florin Prunea, director de Relaţii Internaţionale în FRF, Gheorghe Constantin, fost preşedinte al CCA, Liviu Făcăleaţă, director general al SC Pic, Cornel Penescu, acţionar majoritar la FC Argeş Piteşti şi Cristian Libertatu, fost director al OJPC Argeş au fost trimişi în judecată pentru corupţie.


 

 

×
Subiecte în articol: Cornel Penescu DNA
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close