Antena 3 CNN Actualitate Veste proastă pentru fumătorii de ţigări electronice. Li s-ar putea pregăti și lor o lege dură

Veste proastă pentru fumătorii de ţigări electronice. Li s-ar putea pregăti și lor o lege dură

Veste proastă pentru fumătorii de ţigări electronice. Li s-ar putea pregăti și lor o lege dură
Sursa foto: foto: Pixabay.com
30 Mai 2018   •   18:56

Tutunul încălzit ar trebui taxat la fel ca tutunul convenţional, a declarat Florin Mihălţan, fostul preşedinte al Societăţii Române de Pneumologie.

Potrivit acestuia există cercetări ştiinţifice care demonstreaza că este la fel de dăunător.

"Modificările legislative pe care le propune Iniţiativa „2035 - prima Generaţie fără Tutun” se referă la tutunul încălzit în sensul în care există dovezi ştiinţifice că acest tutun este dăunător, trebuie să fie, din punct de vedere al taxării, similar cu tutunul convenţional. Suntem pentru introducerea unor amendamente legate de interdicţia promovării şi sponsorizării acestor forme de tutun.(...)

Suntem pentru interdicţia sponsorizărilor şi promovării acestui tip de tutun ca fiind tutun sănătos când defapt se colectează de la o lună la alta suficiente dovezi ştiinţifice că el este dăunător şi că are produşi cancerigeni. (...) Modificările au fost propuse şi vor fi în discuţie cu reprezentanţii comisiei de sănătate în Camera Deputaţilor şi a Senatului", a spus, miercuri, dr. Florin Mihălţan, în cadrul dezbaterii „Ziua mondială fără Tutun” organizată în Parlament, potrivit romaniatv.net.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close