Antena 3 CNN Actualitate Veste-șoc pentru șoferii acestui oraș din România. Se interzice total circulația mașinilor sub Euro 4

Veste-șoc pentru șoferii acestui oraș din România. Se interzice total circulația mașinilor sub Euro 4

Surpriză totală pentru mii de șoferi din municipiul Iași. Conducerea primăriei vrea interzicerea totală a circulației autoturismelor cu norma de poluare sub Euro 4 în perioada următoare. 

Veste-șoc pentru șoferii acestui oraș din România. Se interzice total circulația mașinilor sub Euro 4
17 Ian 2020   •   13:09

Mihai Chirica a elaborat un proiect de lege privind interzicerea înmatriculării în toată țara a vehiculelor sub norma de poluare Euro 4. Documentul urmează a fi înaintat parlamentarilor de Iași, dar și Camerei Deputaților și Senatului României, Guvernului României și Agenției Naționale pentru Protecția Mediului. Proiectul legislativ inițiat de edilul Iașului cuprinde trei articole ce țin de circulația pe drumurile publice, scrie bzi.ro

Un punct prevede interzicerea înmatriculării în România a oricărui tip de vehicul sub norma de poluare Euro 4. Un alt punct prevede faptul că interdicția nu este aplicabilă utilajelor cu autopropulsie și vehiculelor utilizate de către instituțiile de intervenție și apărare, așa cum sunt prevăzute de lege. 

De asemenea, al treilea articol prevede faptul că în termen de 30 de zile de la data publicării prezentei legi în Monitorul Oficial al României, Guvernul va aproba proiectul.

×
Parteneri
Rezultatele anchetei în cazul pacienților morţi la Spitalul Pantelimon
x close