Antena 3 CNN Actualitate Vestea despre refugiaţi care îngrijorează autorităţile

Vestea despre refugiaţi care îngrijorează autorităţile

Vestea despre refugiaţi care îngrijorează autorităţile
11 Sep 2015   •   18:05

Ministrul ungar al Afacerilor Externe, Peter Szijjarto, a avertizat că numărul imigranţilor care vor traversa Ungaria până la finalul anului 2015 va ajunge la 400.000-500.000, informează agenţia de presă ungară MTI.

Anunţul a fost făcut vineri, la Praga, în cadrul unei întâlniri dintre miniştrii de Externe ale statelor din grupul Visegrad (Polonia, Cehia, Slovacia şi Ungaria) şi cei din Germania şi Luxemburg.

Peter Szijjarto a anunţat că, până în prezent, 180.000 de imigranţi au pătruns ilegal pe teritoriul Ungariei.
"Ungaria îşi va respecta obligaţiile şi va proteja frontierele externe ale Uniunii Europene", a precizat Szijjarto.

El a adăugat că din data de 15 septembrie intrarea ilegală pe teritoriul Ungariei va deveni o infracţiune. Potrivit lui Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului ungar Viktor Orban, tot în data de 15 septembrie construcţia gardului metalic la frontiera Ungariei cu Serbia va fi finalizată.

Anterior, ministerul ungar de Interne a propus Guvernului de la Budapesta să decreteze stare de urgenţă în Ungaria în contextul afluxului de imigranţi, propunere va fi discutată la viitoarea şedinţă de guvern, programată marţea viitoare, 15 septembrie, potrivit anunţului făcut de Lazar.

Doar în cursul zilei de marţi, peste 2.500 de imigranţi au intrat ilegal în Ungaria din Serbia, prin punctul de frontieră Roszke, potrivit autorităţilor ungare.

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close