Antena 3 CNN Actualitate Vezi cum sistemul ne omoară copiii. Doctorii de inimi strigă după ajutor

Vezi cum sistemul ne omoară copiii. Doctorii de inimi strigă după ajutor

Vezi cum sistemul ne omoară copiii. Doctorii de inimi strigă după ajutor
Sursa foto: foto: descopera.ro
07 Mar 2012   •   18:16

14 copii cu afecţiuni ale inimii din Târgu Mureş au fost deconectaţi de la aparate pentru că medicii nu i-au mai putut ţine internaţi. Medicii neagă acest lucru, dar recunosc faptul că se confruntă cu astfel de probleme din cauza lipsei de fonduri, dar şi a personalului calificat. Spitalul din Târgu Mureş este singurul centru din România unde se operează copii nou-născuţi cu malformaţii cardiace.

Zeci de copii cu afecţiuni cardiace sunt internaţi lunar la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi, unde nu există specialişti în tratarea afecţiunilor grave ale inimii.

Copiii care necesită operaţie sunt transferaţi la Spitalul din Târgu Mureş, dar aici locurile sunt limitate. Cu toate acestea, medicii susţin că nu se pune problema deconectării de la aparate. 

Copiii care se nasc cu malformaţii cardiace au şanse tot mai mici să fie operaţi în România şi astfel sunt trimişi afară, unde se cheltuie sume uriaşe de bani în loc să se investească în dezvoltarea acestei activităţi la noi in ţară.

Potrivit statisticilor, la noi în ţară se nasc anual în jur de o mie de copii cu probleme cardiace. Dintre aceştia, mai puţin de jumătate au şanse să fie operaţi.

×
Subiecte în articol: copii
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close