Antena 3 CNN Actualitate Vicepreședinte ALDE, atac la Augustin Lazăr: Ridicolul nu mai contează

Vicepreședinte ALDE, atac la Augustin Lazăr: Ridicolul nu mai contează

Vicepreședinte ALDE, atac la Augustin Lazăr: Ridicolul nu mai contează
27 Oct 2018   •   10:31

Deputat Marian Cucșa, vicepreședinte ALDE, a spus că Augustin Lazăr consideră că mințind își salvează scaunul de procuror general.

”Procurorul general dovedește că ridicolul nu mai contează atunci când vine vorba să își salveze pielea. Augustin Lazăr speră că prin manipulare poate să justifice faptul că a ținut la saltea protocoalele secrete încheiate de procuratură cu serviciul de informații, dar mai ales propriul protocol semnat cu SRI.

Acesta consideră că folosind minciuna va reuși să arunce vina semnării unor protocoale ilegale. Ceea ce pierde din vedere procurorul general, atunci când vorbește de HG 231 din 2005, este că această hotărâre nu face referire la protocoale secrete, la protocoale prin care să se adauge la lege, prin care SRI devine organ de cercetare penală. Dacă analizăm cu atenție vom vedea că HG nu face decât să enunțe o serie de principii pe care se bazează lupta împotriva corupției, printre care statul de drept, domnia legii sau apărarea drepturilor și libertăților cetățenilor. Nicidecum nu se vorbește despre protocoale secrete în forma adoptată de Parchetul General și SRI, care au încălcat grav legea și drepturile românilor.

Nicăieri în HG nu se vorbește despre un proces inechitabil, despre ascunderea probelor față de învinuiți. Nu se face referire în HG despre echipele mixte sau despre faptul că procurorii trebuie să raporteze agenților SRI. Acestea sunt doar invenții ale unor minți înrădăcinate în vechea gândire comunisto-securistă. În calitate de vicepreședinte al comisiei SRI am avut posibilitatea să văd protocoalele - și cele care încă nu sunt publice - și pot să spun că nici unul dintre acestea nu are legătură cu HG menționată de Parchetul General, ori cu vreo altă lege în vigoare. De ce? Pentru că nicăieri în legislația noastră nu se vorbește despre protocoale secrete între servicii și procurori”, a zis Marian Cupșa.

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close