Antena 3 CNN Actualitate Vicepreşedintele Comisiei SRI: Cifra de şase milioane de români interceptaţi rămâne valabilă

Vicepreşedintele Comisiei SRI: Cifra de şase milioane de români interceptaţi rămâne valabilă

Vicepreşedintele Comisiei SRI: Cifra de şase milioane de români interceptaţi rămâne valabilă
01 Iun 2018   •   10:24

Marian Cucşa, vicepreşedintele Comisiei de control SRI, a făcut o declarație în care a explicat că SRI a publicat doar numărul românilor interceptați pe mandate de securitate națională. nu și  pe cel al persoanelor interceptate pe baza mandatelor de supraveghere tehnică obţinute în baza protocolului între PICCJ şi SRI.

”Serviciul Român de Informaţii, prin comunicatul pe care l-a dat, vorbeşte de mandatele de securitate naţională, solicitate în baza legii de către SRI, iar noi, în raportul pe care l-am prezentat, vorbim de mandatele de securitate naţională, pe de o parte, de mandatele de supraveghere tehnică, care s-au pus în aplicare în baza protocolului între parchet şi SRI, dar şi de autorizaţiile de 48 de ore solicitate de procurori. 

De aici este diferenţa dintre ceea ce am prezentat noi şi ceea ce a publicat SRI. Dacă facem calculul, putem trage o concluzie despre ce s-a întâmplat prin protocolul care a fost denunţat şi desecretizat. Cifra de şase milioane rămâne valabilă în continuare pe cele trei domenii pe care le-am prezentat”, a declarat vicepreşedintele Comisiei de control SRI, deputatul ALDE Marian Cucşa.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: romani
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close