Antena 3 CNN Actualitate Victime ale gerului: 43 de persoane au murit în ultimele două săptămâni

Victime ale gerului: 43 de persoane au murit în ultimele două săptămâni

Victime ale gerului: 43 de persoane au murit în ultimele două săptămâni
12 Ian 2009   •   12:48

În numai două săptămâni, gerul cumplit a ucis 43 de persoane, printre care şi un bebeluş. Acesta este tragicul bilanţ anunţat oficial de subsecretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat. Majoritatea persoanelor care au cazut victime gerului aveau condiţiii financiare limitate: batrâni lipsiti de posibilităţi, persoane fără adăpost, care locuiesc în adăposturi modulare în urma inundaţiilor din 2008, informează Gardianul.
În ultimele zile, în judeţul Galaţi, frigul a făcut trei victime: un bătrân, găsit mort în casa neîncălzită, deteriorată de inundaţii, un copil de 3 ani cu picioarele degerate şi un om al străzii găsit în soc hipotermic în scara unui bloc.
Fanica Vizitiu, de 67 de ani, din oraşul gălăţean Tecuci, a fost găsit mort în propria casă. Bărbatul trăia în condiţii precare, într-o casă afectată de inundaţii pe care nu reuşise să o repare.
Nici copiii nu au fost cruţaţi de ger. O fetiţă în vârsta de numai 3 ani localitatea Bereşti a ajuns cu ambulanţa la Spitalul de Copii si apoi la Spitalul Clinic de Urgenta Galati cu picioarele degerate. Lacramioara Stanescu nu avea încaltaminte şi din această cauză, ar fi degerat atunci când a fost ţinută în brate de mama sa afară, în frig. Se presupune că femeia cerşea.
În Craiova, un bărbat fără locuinţă a fost găsit mort într-un autoturism abandonat într-o parcare. Omul încerca să se odăpostească în maşină. Potrivit poliţiştilor, bărbatul avea 55 de ani şi rămăsese fără locuinţă cu mai mulţi ani în urmă după ce a vândut garsoniera în care locuia.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: frig
Parteneri
Tânăr dezbrăcat de jandarmi, pentru a fi verificat de droguri, în Mamaia
x close