Antena 3 CNN Actualitate Victimele Vidrenilor: 8 copii, luaţi din sânul familiei pentru că nu aveau voie să meargă la medic

Victimele Vidrenilor: 8 copii, luaţi din sânul familiei pentru că nu aveau voie să meargă la medic

Victimele Vidrenilor: 8 copii, luaţi din sânul familiei pentru că nu aveau voie să meargă la medic
05 Aug 2008   •   18:21

Opt copii au fost luaţi dintr-o familie care face parte din secta Vidrenilor, pentru că părinţii lor nu-i lăsau să meargă la medic şi îi ţineau în condiţii mizere. S-a întâmplat în comuna Măguri Răcătău, din judeţul Cluj. Protecţia Copilului s-a autosesizat în acest caz. Părinţii riscă să fie decăzuţi din drepturi.

Acum câţiva ani, părinţii copiilor au intrat într-o sectă bizară, numita sectă a lui Vidreanu, desprinsă din ritul penticostal. Toţi cei 60 de membri sunt rude. Aceştia au refuzat să se mai supună canoanelor obişnuite şi şi-au făcut legile lor. Pentru săteni, au devenit din ce în ce mai ciudaţi şi retraşi. Apoi au început problemele în familie. În urmă cu 4 luni, tatăl copiilor şi-a izgonit soţia de acasă, pe motiv că.nu i-a fost fidelă.

Concepţiile sectei interzic accesul la sistemul medical, aşa că cei opt copii nu au mers niciodată la doctor. Mezinii nu au frecventat nici cursurile la vreo şcoală.

Situaţia lor a intrat în atenţia asistenţilor de la Protecţia Copilului, care i-au luat pe copii, cu ajutorul jandarmilor.

Tatăl susţine că de vină pentru întreaga situaţie este soţia sa, care şi-ar fi violat doi dintre copii. De cealaltă parte, femeia contraatacă şi spune că tatăl este cel care le interzice copiilor să iasă din casă şi să ia contact cu alte persoane.

Copiii vor fi cazaţi timp de o lună într-o casă din Huedin. Ei vor primi asistenţă din partea psihologilor, timp în care instanţa trebuie să decidă dacă minorii se vor întoarce sau nu acasă.



Antena3

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close