Antena 3 CNN Actualitate Victimele Vidrenilor: Copiii luaţi din sânul familiei au şanse la o viaţă normală

Victimele Vidrenilor: Copiii luaţi din sânul familiei au şanse la o viaţă normală

Victimele Vidrenilor: Copiii luaţi din sânul familiei au şanse la o viaţă normală
06 Aug 2008   •   13:55

Cei 8 copii luaţi marţi de asistenţii sociali din Cluj dintr-o familie de sectanţi au şanse să ducă o viaţa normală, spun psihologii care au stat de vorbă cu ei. Specialiştii spun că sunt nefondate acuzaţiile tatălui, care spune că unii dintre copii ar fi fost abuzaţi sexual de propria mamă. Cei opt copii - cu vârste între 4 şi 16 ani- se află acum la un centru de tip familial din Huedin.

Aceştia au fost luaţi de la familia lor din comuna Măguri Răcătău, judeţul Cluj. Situaţia copiilor a intrat în atenţia asistenţilor de la Protecţia Copilului, care ajutaţi de jandarmi, i-au luat marţi de acasă. Părinţii celor opt minori dau vina unul pe celălalt pentru întreaga situaţie. În acest caz instanţa trebuie să decidă soarta copiilor.

Familia minorilor face parte din secta Vidrenilor, care s-a desprins din cultul Penticostal înainte de 1990. Membrii acestei secte şi-au inventat şi propovăduiesc o religie nouă, refuză orice tratament medical şi nu respectă nicio autoritate pământească. Pentru ei, contactul cu altă persoană este considerată o lucrare a diavolului.

Antena 3
 

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close