Antena 3 CNN Actualitate Victimele Vidrenilor: Doi sectanţi au murit pentru că nu au avut voie să meargă la doctor

Victimele Vidrenilor: Doi sectanţi au murit pentru că nu au avut voie să meargă la doctor

Victimele Vidrenilor: Doi sectanţi au murit pentru că nu au avut voie să meargă la doctor
06 Aug 2008   •   20:21

Doi oameni au murit sub ochii rudelor fără ca vreun medic să ajungă să îi vadă. S-a întâmplat la Măguri-Răcătău, acum 14 ani. Cei doi, o femeie şi un copil, făceau parte din secta lui Vidreanu. Autorităţile nu au putut să ia nicio măsură pentru că nimeni nu a făcut vreodată vreo plângere. Abia marţi, poliţiştii au reuşit să pătrundă legal în sânul sectei.

Au luat opt copii şi i-au internat într-un centru, asta după ce mama lor a vorbit despre bătăile şi abuzurile la care a fost supusă.

În urmă cu 14 ani, o membră a sectei naşte un copil. Totul se întâmplă conform credinţei, acasă, departe de medici sau spitale. Femeia face septicemie şi după zece zile moare. Doisprezece ani mai târziu, un copil se îmbolnăveşte. Familia îl tratează acasă. Copilul moare din cauza une viroze respiratorii netratate.

Acum, casele sectanţilor par nelocuite: curţi ferecate, uşi şi ferestrele închise, niciun om. O comunitate închisă, născută în urmă cu 20 de ani, de orgoliul rănit al unui bărbat. Ioan Vidreanu, capul sectei a vrut să devină lider în biserica penticostală. S-a hotărât să-l caute singur pe Dumnezeu. Şi-a căsătorit cei patru fii cu patru surori.

Membrii sectei şi-au făcut singuri case. Au refuzat să mai meargă la muncă, deşi trei dintre ei au studii superioare. S-au izolat faţă de oameni şi civilizaţie.

Se spune că secta numără acum 60 de membri. Se căsătoresc între ei şi fac copii. Poate chiar mai mulţi decât au fost declaraţi oficial, iar în sat se zvoneşte că uneori copiii mor la naştere sau imediat după.

Cei 8 copii luaţi, marţi, de autorităţi nu se vor mai întoarce în sectă. Vor fi probabil adoptaţi de bunici. În comunitate există, însă, neoficial peste 30 de copii.



Observator

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close