Antena 3 CNN Actualitate Victor Alistar, membru CSM: Modificarea Codurilor penale era necesară

Victor Alistar, membru CSM: Modificarea Codurilor penale era necesară

Victor Alistar, membru CSM: Modificarea Codurilor penale era necesară
Sursa foto: foto: captura Antena 3
24 Apr 2019   •   10:30

Este regretabilă întârzierea punerii în acord a modificărilor aduse Codurilor penale cu deciziile Curţii Constituţionale, spune Victor Alistar, cu referire la sesizările făcute de preşedintele Klaus Iohannis la CCR. Nu poti să te erijezi în apărător al statului de drept şi faci totul ca să fentezi spiritul şi litera legii, a precizat Alistar, membru al societăţii civile în CSM.

„Este regretabil că a durat atât de mult. Este neccesar ca fiecare cetățean să știe care este legea, să fie clară. Nu pot să am un Cod penal adoptat, o decizie a CCR, fie de cenzurare, și atunci norma este scoasă din vigoare, nu se mai potrivesc instituțiile de drept între ele, dacă ai luat cărămidă, greu stă zidul în picioare.

Utilizarea unei proceduri de maniera a submina actul de legiferare în ceea ce priveste timpul și rapiditatea sa.. Mie mi se pare că încalci regulile jocului, forțând procedura.

Este chestiune de onoare și respect, nu poți să spui că aperi domnia legii, dar faci totul ca sa fentezi spiritul legii si litera sa”, a spus Victor Alistar.  

×
Subiecte în articol: acord Victor Alistar Klaus Iohannis
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close