Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta despre scandalul de la bacalaureat: Atâta timp cât sunt prim-ministru, nu accept asemenea abuzuri

Victor Ponta despre scandalul de la bacalaureat: Atâta timp cât sunt prim-ministru, nu accept asemenea abuzuri

Victor Ponta despre scandalul de la bacalaureat: Atâta timp cât sunt prim-ministru, nu accept asemenea abuzuri
de S.T.    |    07 Iul 2013   •   22:21

Premierul României, Victor Ponta, a răspuns invitaţiei lui Mihai Gâdea, duminică seară, la Sinteza Zilei.

Unul dintre subiectele abordate în cadrul emisiunii a fost scandalul de la bacalaureat.

Mama unui elev de la Liceul "Bolintineanu": Le-au dezbrăcat pe fete la chiloţi şi sutien, de faţă cu băieţii. I-au ţinut aşa două ore

Aproximativ 100 de elevi urmau să fie duşi, vineri, cu autocare de la Liceul “Dimitrie Bolintineanu”, unde au susţinut ultima probă de bacalaurat, la Poliţie, pentru audieri.

Părinţii elevilor au protestat, unii dintre ei îmbrâncindu-se cu forţele de ordine. Audierile au fost amânate pentru ziua de luni.

Iată cele mai importante declaraţii ale premierului:

-Faptul că s-au făcut acţiuni de către organele statului împotriva unor profesori care luau mită este un lucru foarte bun.

-Dacă există, şi există probabil de foarte mult timp, reţele de acest tip în şcoli, ideea de a sancţiona este un lucru foarte bun şi îl susţin în totalitate.

-Cred că dacă un profesor ia mită este normal să răspundă, dar asta nu înseamnă că cel care ia mai puţin e mai puţin vinovat.

-Eu sunt responsabil ca în această ţară să nu se petreacă abuzuri, iar ceea ce am văzut vineri, autobuze care luau elevi, semăna cu acel abuz îngrozitor, comunist, fascist.


-Din punctul meu de vedere, în faţa mea, responsabil e ministrul de Interne, care trebuie să îmi spună de ce nu a ştiut de la început, de ce a ştiut greşit, ce s-a întâmplat şi cine a fost responsabil.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea" 



×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close