Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta, pe ”lista rușinii” întocmită de CNN

Victor Ponta, pe ”lista rușinii” întocmită de CNN

Victor Ponta, pe ”lista rușinii” întocmită de CNN
de M.Z.    |    20 Iul 2016   •   00:37

Fostul premier român Victor Ponta apare într-o listă de zece politicieni acuzaţi de plagiat, întocmită de CNN după ce Melania Trump a fost acuzată că luni a plagiat discursul susţinut de Prima Doamnă Michelle Obama în 2008, scandal care marchează lansarea Convenţiei de învestire a candidatului republican Donald Trump la Preşedinţia Statelor Unite, potrivit News.ro.

Lista începe cu vicepreşedintele american Joe Biden, acuzat că a imitat în 1987, când candida la Preşedinţie, un discurs pe care laburistul britanic Neil Kinnock îl susţinuse cu doar patru luni înainte. Topul continuă cu președintele rus Vladimir Putin, acuzat că și-a plagiat dizertația.

Fostul premier Victor Ponta apare al şaselea în lista CNN, care precizează că Guvernul României a devenit obiectul unor critici internaţionale din cauza scandalului plagiatului tezei de doctorat. El a respins acuzaţiile ca pe un atac politic din partea fostului preşedinte Traian Băsescu, notează postul american. În 2014, Ponta a anunţat că renunţă la titlu, după ce o comisie de la Universitatea Bucureşti a stabilit că a plagiat în teza de doctorat din 2003 cu privire la Tribunalul Penal Internaţional (TPI).

Pe 30 iunie, Comisia Tehnică din cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Diplomelor (CNATDCU) a stabilit că fostul premierul VIctor Ponta a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Consiliul propune retragerea titlului de doctor în drept pentru Victor Ponta.

Pe 18 iulie, Victor Ponta a contestat verdictul de plagiat

Lucrarea de doctorat a premierului Victor Ponta a fost subiectul unor acuzaţii de plagiat.

În iunie 2012, în revista Nature au fost publicate informaţii conform cărora premierul Victor Ponta a plagiat lucrarea de doctorat, publicaţia arătând că a accesat documente prezentate de o persoană anonimă indicând faptul că mai mult de jumătate din teza de doctorat a lui Ponta privind Curtea Penală Internaţională ar conţine texte copiate.

 

×
Subiecte în articol: cnn plagiat Victor Ponta
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close