Antena 3 Actualitate Victor Ponta s-a întors în România. Când îşi reia mandatul de premier

Victor Ponta s-a întors în România. Când îşi reia mandatul de premier

08 Iul 2015   •   11:54
UPDATE - Premierul Victor Ponta l-a înștiințat miercuri, în scris, pe președintele Klaus Iohannis că, începând de joi, 9 iulie, își va relua activitatea ca prim-ministru.

Într-o adresă transmisă, miercuri, Administraţiei Prezidenţiale, Victor Ponta îi solicită preşedintelui Klaus Iohannis să ia act de reluarea activităţii sale la Guvern, "având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuţiilor de prim-ministru".
   
"Având în vedere înlăturarea cauzelor care au generat imposibilitatea exercitării atribuţiilor de prim-ministru, vă rog să luaţi act, conform legii, de reluarea activităţii mele la Guvern, începând cu data de 9 iulie, şi de încetarea interimatului în funcţia de prim-ministru, potrivit prevederilor art. 107, alin.3, teza finală din Constituţia României, republicată", se menţionează în adresa transmisă de Ponta Administraţiei Prezidenţiale.

Adresa transmisă Preşedinţiei este datată 8 iulie şi este semnată atât de Victor Ponta, cât şi de Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar.Premierul Victor Ponta s-a întors în România, potrivit imaginilor difuzate de Antena 3. Sprijinit în cârje, premierul a fost filmat în timp ce intra în sediul Executivului.

Conform unor surse ale Antena 3, Victor Ponta nu-şi poate prelua imediat mandatul. Administraţia Prezidenţială consideră că ar trebui emis un document de încetare a interimatului lui Gabriel Oprea.


Îmbrăcat cu o cămaşă şi cravată şi urcând şchiopătând scările, cu ajutorul a două cârje, Ponta a putut fi observat cu o mică barbă şi mustaţă.

Radu Tudor: E clar că s-a întâmplat ceva cu şeful Guvernului în această perioadă

Victor Ponta a fost întâmpinat la intrare, pe scările Palatului Victoria, de premierul interimar Gabriel Oprea şi liderul interimar al PSD, ministrul Rovana Plumb.

La ora 12.00 este programată şedinţa de guvern, care va fi condusă de premierul interimar Gabriel Oprea.
   
Liderul PSD, premierul Victor Ponta, a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde o zi mai târziu a fost operat la genunchiul stâng.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close