Antena 3 CNN Actualitate Victor Ponta: Știrea despre arsenalul nuclear american în România, o minciună grosolană

Victor Ponta: Știrea despre arsenalul nuclear american în România, o minciună grosolană

Victor Ponta: Știrea despre arsenalul nuclear american în România, o minciună grosolană
18 Aug 2016   •   13:05

Victor Ponta a catalogat drept minciună grosolană știrea postată, joi, pe site-ul Euractiv.com, potrivit căreia SUA au început transferul de arme nucleare staţionate în Turcia spre România, pe fondul deteriorării relaţiilor dintre Washington şi Ankara, informație dezmințită cu fermitate și de MAE român.

”Aceasta stire falsa (o minciuna grosolana) data de EURACTIV.COM este cu adevarat de natura sa afecteze grav siguranta nationala a Romaniei! Reactia prompta a MAE de a demonta aceasta dezinformare e binevenita, dar nu cred ca este de ajuns (multi oameni nu mai citesc dezmintirea oficiala - si unii probabil oricum nu-i cred pe cei de la MAE)! Este clar nevoie de o actiune legala contra autorilor si de o analiza a modului in care a fost construita aceasta stire. Eu am motive sa cred ca fost conceputa intr-un "laborator" din strainatate (poate Moscova?!), data unui "tovaras" de la Euractiv.com si plasata in Romania printr-o retea deja folosita anterior (EuroActiv are in Bucuresti acelasi sediu cu ... Hotnews! Si mai are cateva organisme de presa care ii preiau imediat relatarile)! Daca tot ne-am indignat fata de povestea de la SkyNews (o simpla farsa a unor tantalai) si am arestat oameni pentru asta, stirea cu arme nucleara mutate in Romania este de 100 de ori mai grava si apta de a aduce uriase prejudicii sigurantei nationale. Si asa poate aflam cu adevarat cine face in Romania "jocurile" altor tari care ne sunt inamice! Ca cetatean al Romaniei si deputat in Parlament solicit public autoritatilor in drept sa ia urgent toate masurile necesare si sa informeze opinia publica!”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

Totodată, într-o intervenție telefonică la Antena 3, Victor Ponta a afirmat că această știre este ”mult mai gravă” decât cea a Sky News, despre ”traficul” de arme din România.

”Să spui că în România sunt arme nucleare e de o mie de ori mai grav, decât să spui că trei păcălici vând niște kalaşnicoave. Între niște arme nucleare și trei puști e o diferență uriașă”, a spus Victor Ponta, care a cerut o anchetă a autorităților în acest sens.

Fostul premier a argumentat că, cel mai probabil, în spatele acestei informații nu se află nici SUA nici Turcia, ci niște jurnaliști care ”fac jocurile Rusiei în România”.

Ministerul român al Afacerilor Externe a dezminţit cu fermitate informaţia conform căreia România a devenit gazdă pentru arme nucleare americane. 'Ca răspuns la solicitarea Dvs., MAE român dezminte cu fermitate informaţia la care aţi făcut referire', a comunicat în scris un purtător de cuvânt al instituţiei, conform EurActiv.
 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close