Antena 3 CNN Actualitate Victor Socaciu, reacție în scandalul medicului Lucan: Văd că în România nu mai este nevoie de probe

Victor Socaciu, reacție în scandalul medicului Lucan: Văd că în România nu mai este nevoie de probe

Victor Socaciu, reacție în scandalul medicului Lucan: Văd că în România nu mai este nevoie de probe
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Dec 2017   •   13:22

Cântăreţul Victor Socaciu reacţionează după afirmaţiile fostului ministrul al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care a spus, marţi, într-o postare pe Facebook, că mai multe persoane influente ar fi beneficiat de serviciile preferenţiale ale medicului Mihai Lucan, nominalizându-l şi pe Socaciu.

„Am făcut o analiză la domnul profesor Lucan şi după câteva luni am fost chemat pentru că se ivise ocazia transplantului şi s-a constatat că era o foarte bună compatibilitate. Ca atare, am fost operat. Asta e tot. Nu e vorba de niciun tratament preferenţial. Domnul ex-ministru ar trebui să aibă şi probe, pentru că aşa este deontologic. Dar văd că în România nu mai este nevoie de probe. Se pare că unii oameni vor să iasă în spaţiul public agăţându-se de nume mai cunoscute”, a declarat Victor Socaiu.

Reacţia fostului parlamentar – căruia i-au fost înlocuiţi ambii rinichi în 2009, la Institutul de Transplant Renal din Cluj - vine după afirmaţiile fostului ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Nu există mulţi medici sau mulţi pacienţi ai domnului Lucan care să nu fi ştiut cum stau lucrurile. Ceea ce nu ştiu mulţi este că POLITICIENI şi de OAMENI CU INFLUENŢĂ ai ultimilor 27 de ani au ştiut şi au profitat de serviciile preferenţiale ale domnului profesor, pentru ei înşişi sau pentru apropiaţi; Domnul Alexandru Arşinel (actor, membru UNPR) şi domnul Victor Socaciu (deputat PSD la acea dată) sunt doar două exemple. Sunt sute altele", a scris, pe pagina sa de Facebook, Vlad Voiculescu.

Profesorul Mihai Lucan a fost reţinut joi seara, iar vineri judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT, dispunând cercetarea sub control judiciar

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Citiți și Cine l-a făcut intangibil timp de 14 ani pe medicul Mihai Lucan

Căderea lui Mihai Lucan. Istoria chirurgului care a falimentat un institut de stat pentru clinica proprie

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Mihai Lucan transplant Vlad Voiculescu
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close