Antena 3 CNN Actualitate Videanu, martor în procesul dintre Elena Udrea şi Roşca Stănescu

Videanu, martor în procesul dintre Elena Udrea şi Roşca Stănescu

Videanu, martor în procesul dintre Elena Udrea şi Roşca Stănescu
26 Mar 2008   •   19:09

Primarul general al capitalei, Adriean Videanu a fost audiat, miercuri, ca martor în procesul dintre fostul director al cotidianului ?Ziua?, Sorin Roşca Stănescu, şi secretarul executiv al PD-L, Elena Udrea. În acest proces, Elena Udrea a depus o plângere în care susţine că s-a simţit jignită în urma publicării a mai multor articole în ?Ziua?, în perioada ianuarie ? mai 2007.

În apărare, avocatul acesteia a depus un studiu sociologic care confirma faptul că şi-ar fi pierdut din alegători în urma materialelor publicate în ziar.

Avocatul lui Sorin Roşca Stănescu a declarat că procesul de la Judecătoria sectorului 5 a fost intentat din cauza unor declaraţii făcute în cadrul unor emisiuni TV, de către secretarul executiv al PD-L, potrivit cărora cotidiaul ?Ziua? ar fi şantajat un ONG.

La proces a fost audiat, în calitate de martor, primarul general al Capitalei, Adriean Videanu. După proces, Videanu a declarat că articolele publicate în cotidian despre Elena Udrea s-au înscris într-o campanie de presă. Primarul general a declarat că el a stabilit cu Sorin Roşca Stănescu ca în momentul în care vor exista informaţii cu privire la activitatea sa, acesta să îi solicite şi lui părerea.

El a mai adăugat că afirmaţiile din ?Ziua? au fost considerate de apropiaţii Elenei Udrea ca fiind neadevărate şi că nu cunoaşte persoane care să-şi fi schimbat părerea despre Udrea în urma acestei campanii de presă.

?Eu am zis că orice om are dreptul la demnitate şi în momentul în care cineva, printr-o campanie de presă, încearcă să ţi-o distrugă, ai dreptul să te aperi?, a declarat Videanu. Primarul general a fost audiat la solicitarea avocatului Elenei Udrea, în calitate de coleg de partid.

Udrea a declarat că, în urma publicării unor editoriale semnate de Sorin Roşca Stănescu, s-a simţit jignită şi că aceste publicaţii i-au afectat imaginea publică. Instanţa urmează să se pronunţe săptămâna viitoare în această cauză.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close