Antena 3 CNN Actualitate Videanu şi Băsescu au aprobat construcţii fără studii de trafic

Videanu şi Băsescu au aprobat construcţii fără studii de trafic

Videanu şi Băsescu au aprobat construcţii fără studii de trafic
07 Dec 2007   •   09:04

Aproape toate marile complexuri comerciale din Capitală au apărut în ultimii ani, sub semnăturile fostului primar general al Capitalei, Traian Băsescu şi a celui actual, Adriean Videanu. Edilii au dat aprobări pentru mall-uri şi hipermarketuri fără studii de trafic. Toate planurile de urbanism zonal urmăreau doar ca investiţia să aibă un număr satisfăcător de parcări şi de ieşiri. Au fost ignorate însă studiile de trafic care ar fi trebuit să arate dacă arterele pe care sunt amplasate astfel de construcţii suportă numărul de maşini atrase. În ultimele două mandate, în Bucureşti au apărut pe lângă hipermarketuri şi blocurile-turn care creează un flux enorm de trafic în zonele unde au fost construite şi nu au un număr suficient de locuri de parcare.

Mai nou, atrag atenţia jurnaliştii de la ?Gândul? chiar în zona Trafic Greu, unde familia primarului Adriean Videanu deţine aproape şase hectare de teren, a apărut o propunere de plan urbanistic care stabilea un regim de înălţime de 200 de metri. Motivul invocat: construirea unui "monument al imigrantului". În acest fel, preţul terenurilor din zonă ar fi trecut cu mult peste 1.800 de euro metrul pătrat, cât cere în prezent familia Videanu pentru sediul Titan Mar din oraş.

Faptul că edilii au dat aprobări pentru mall-uri, hipermarketuri şi angrouri fără studii de trafic, este unul dintre motivele pentru care Bucureştiul a fost practic paralizat, în ultimele zile. Joi, de exemplu de la 6 până la 9 seara în zona Pieţei Unirii, pe o bună parte a Splaiului Independenţei, pe şoseaua Pantelimon şi pe şoseaua Colentina circulaţia a devenit practic imposibilă.

În încercare de a fluidiza traficul, Brigada de Poliţie Rutieră a mai mobilizat câteva zeci de agenţi în plus. A fost în zadar însă. În loc să ajungă la marile complexe comerciale pentru a-şi face cumpărăturile pentru sărbători, bucureştenii au petrecut ore multe în ambuteiaje interminabile.

Antena 3

×
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close