Antena 3 CNN Actualitate Vieţi puse în pericol pe pistă. Mai multe probleme, descoperite la un aeroport din ţară

Vieţi puse în pericol pe pistă. Mai multe probleme, descoperite la un aeroport din ţară

Vieţi puse în pericol pe pistă. Mai multe probleme, descoperite la un aeroport din ţară
Sursa foto: Foto: flickrhivemind.net
de M.Z.    |    05 Iun 2013   •   10:32

Pista aeroportului Traian Vuia din Timişoara ar putea pune în pericol în orice moment viaţa pasagerilor.

Mai multe probleme au fost descoperite de o echipă de specialişti de la Autoritatea Aeronautică Civilă care a făcut luna trecută verificări pentru prelungirea autorizaţiei de funcţionare a aeroportului. 


Raportul Autorităţii Aeronautice Civile arată că asfaltul pistei este denivelat, iar pe alocuri a început să se descompună şi să ducă astfel la uzarea cauciucurilor avioanelor. Mai mult, în unele zone se formează bălţi care împiedică înaintarea aeronavelor.

Constatările aparţin specialiştilor din aviaţie care au controlat aeroportul din Timişoara în perioada aprilie-mai.

Conducerea instituţiei recunoaşte problemele pistei şi dă asigurări că pista va intra în reparaţii chiar de săptămâna viitoare.
 
"Este o neconformitate sub rugozitatea pistei. Asta se rezolvă. Autoritatea constată asta, a constatat şi anul trecut, şi acum doi ani, şi acum trei ani. (...) S-a organizat licitaţie, s-a semnat contract, s-au inceput lucrări", a declarat directorul Aeroportului Timişoara, Daniel Idolu.

Sunt însă probleme şi cu iluminatul pistei, dar şi cu marcajele, care trebuie, în parte, refăcute. Dacă nu se întâmplă asta în cel mai scurt timp, se arată în notele specialiştilor, pot apărea situaţii în care o aeronavă să se poziţioneze greşit şi astfel nu mai sunt respectate distanţele de siguranţă dintre două aeronave parcate. 
 
Mai mult, specialiştii au găsit în apropierea pistei animale şi păsări şi susţin că vegetaţia în exces din zonele de siguranţă favorizează existenţa animalelor sălbatice. Deşi ştie de această problemă, Daniel Idolu, directorul aeroportului, a pasat problema către angajaţi.
 
Nici în zona de parcare a aeronavelor lucrurile nu stau mai bine, conform raportului. Pe platformă au fost găsite mucuri de ţigară, ceea ce înseamnă că nu se respectă regula care interzice fumatul. 



 

×
Subiecte în articol: Timisoara pericol
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close