Antena 3 CNN Actualitate Viktor Iuşcenko: Decizia NATO este o victorie pentru noi

Viktor Iuşcenko: Decizia NATO este o victorie pentru noi

Viktor Iuşcenko: Decizia NATO este o victorie pentru noi
03 Apr 2008   •   16:41
Decizia de a relua discuţiile privind aderarea Ucrainei la NATO în decembrie "este o victorie pentru noi". Afirmaţia îi aparţine preşedintelui Viktor Iuşceko, care a precizat în cadrul unei conferinţe de presă că "nu s-a plătit un preţ mic, dar s-a ajuns la o decizie istorică". Liderul de la Kiev şi-a exprimat mulţumirea de a fi primit promisiunea unei noi evaluări, apreciind că Ucraina "a trecut deja pragul, iar hotărârea a fost luată pentru un viitor istoric al Ucrainei în interiorul NATO".

Iuşcenko a precizat că poziţia statului pe care îl conduce este extrem de clară vizavi de Alianţa Nord Atlantică. "Astăzi, alegerea nu a aparţinut Ucrainei", dar decizia are în vedere singura ţară care nu este membră NATO şi care ia parte la toate misiunile Alianţei de păstrare a păcii. În ceea ce priveşte reacţia preşedintelui francez faţă de aderarea Ucrainei, liderul de la Kiev a adăugat că astăzi a participat la o nouă rundă de negocieri cu Nicolas Sarkozy. "Franţa este prietenul şi partenerul Ucrainei, iar asta o ştiam de ceva vreme", a încheiat el.

Declaraţiile preşedintelui Ucrainei vin imediat după decizia oficială a liderilor NATO, care a invitat Croaţia şi Albania să adere la Alianţă. Cât priveşte Ucraina şi Georgia, la Bucureşti s-a hotărât ca cele două ţări să facă parte din Alianţă, dar nu cu ocazia acestui summit. O decizie finală în acest caz se va lua în decembrie.

MINISTRUL GEORGIAN AL INTEGRĂRII: NATO NE-A FĂCUT O PROMISIUNE ISTORICĂ

Antena3.ro

×
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close