Antena 3 CNN Actualitate Vin căldurile! Se anunţă temperaturi de peste 35 de grade

Vin căldurile! Se anunţă temperaturi de peste 35 de grade

Vin căldurile! Se anunţă temperaturi de peste 35 de grade
22 Iun 2008   •   17:46

Românii încep să se mute la mare sau la ştrand. Şi au şi de ce. Temperaturile din ultimele zile ne-au arătat că vara nu aşteaptă mult pentru a-şi arăta adevărata valoare. Care se învârte, deocamdată, în jurul a 35 de grade Celsius. Valul de căldură va afecta mai ales sudul şi sud-vestul ţării şi se va menţine până joi, spun meteorologii. Până atunci, vom avea de suportat zile toride de vară, când temperatura la nivelul asfaltului va atinge chiar şi 50 de grade Celsius.

Nici seara temperaturile ridicate nu ne vor da pace. Pentru o săptămână, ne vom lupta cu zăpuşeala unor nopţi de 20 de grade. Slabe speranţe pentru mai puţin, spun meteorologii. În ceea ce priveşte indicele temperatură-umezeală, în cursul zilei de luni este posibil să se atingă punctul de 80 de unităţi. Specialiştii au însă şi veşti bune: de vineri începe o uşoară răcorire a vremii. Nu va fi o scădere bruscă a temperaturilor, dar suficient cât cei afectaţi de căldură să simtă o schimbare.

Autorităţile au luat deja măsuri preventive în 19 judeţe din ţară, unde au fost instalate corturi de prim-ajutor şi de distribuţie a apei. În Capitală au fost create 29 de astfel de puncte. Medicii ne recomandă să bem până la 4 litri de lichide pe zi, să evităm alcoolul, ţigările şi mai ales expunerile la soare. Cei mai expuşi problemelor în această perioadă sunt vârstnicii, copiii şi cei care suferă de afecţiuni cronice.

Luni, în ţară
Aşadar, luni vremea va fi deosebit de caldă. Cerul va fi variabil, cu înnorări în nord şi la munte, zone unde după-amiaza şi noaptea izolat vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat, iar temperaturile maxime vor fi cuprinse între 27 şi 35 de grade, în timp ce minimele se vor situa între 12 şi 22 de grade.

La Mare
Vremea va fi caldă şi numai bună pentru turişti. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 27 - 28 de grade, iar cea minima de 19-21 de grade. Temperatura apei marii va fi de 19-21 de grade.

În Bucureşti
Vremea va fi caldă, chiar deosebit de caldă după-amiaza. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 33 de grade, iar cea minimă va fi de 17 - 19 grade. Presiunea atmosferică va scadea.

La munte
Cerul va fi variabil, cu unele înnorări după-amiaza şi la începutul nopţii, când izolat, mai ales în nordul Carpaţilor Orientali, vor fi ploi de scurtă durată şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura aerului va creşte uşor faţă de ziua precedentă.

Antena3.ro

×
Parteneri
Dr. Voichiţa Lăzureanu dezvăluie alimentele care ne pot trimite la spital de sărbători
x close