Antena 3 CNN Actualitate Sorin Ovidiu Vîntu, audiat la DNA. Omul de afaceri a făcut mai multe denunțuri

Sorin Ovidiu Vîntu, audiat la DNA. Omul de afaceri a făcut mai multe denunțuri

Sorin Ovidiu Vîntu, audiat la DNA. Omul de afaceri a făcut mai multe denunțuri
Sursa foto: Foto: INTACT Images
18 Aug 2016   •   16:54

Sorin Ovidiu Vîntu a fost audiat de mai multe ori în ultimele zile, la DNA, conform unor surse judiciare citate de presă. Conform acestor surse, Vîntu a fost audiat de mai multe ori în dosarul în care mai apar și Bogdan Olteanu și Liviu Mihaiu. Vîntu ar fi confirmat informații prezentate de procurori, dar s-ar fi apucat să facă și câteva denunțuri.

Reporterul Antena 3 Ionela Lucan a explicat că Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat, din nou, recent, la șase ani de închisoare.

"A fost încercerat și acum a stat de vorbă cu procurorii. Este adevărat că denunțul din acest dosar a pornit de la intermediarul presupusei șpăgi, iar Vîntu nu apucase să dea declarații iar acum spune și el partea sa de adevăr. Bogdan Olteanu încă nu a recunoscut acea sumă de bani, dar a spus că a stat de vorbă cu Sorin Ovidiu Vîntu pentru numirea lui Liviu Mihaiu, dar planul lui Liviu Mihaiu coincidea cu viziunea lui Olteanu și cu cea a celorlalți membri din Guvern, așa că numirea s-a făcut fără probleme. Dosarul este, însă, în fază incipientă. Magistrații Înaltei Curți au decis arestarea preventivă a fostului viceguvernator al BNR, iar până la ora aceasta, avocații apărării neagă orice acuzație."

Bogdan Olteanu este acuzat de DNA că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. 

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive. Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL. 

 

×
Subiecte în articol: Sorin Ovidiu Vîntu audiere procurori DNA
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close