Antena 3 CNN Actualitate Violatorul fetei de 11 ani din Neamţ a fost prins de poliţie

Violatorul fetei de 11 ani din Neamţ a fost prins de poliţie

Violatorul fetei de 11 ani din Neamţ a fost prins de poliţie
07 Iul 2008   •   15:35

Violatorul fetiţei de 11 ani din Neamţ a fost prins. Acesta fusese dat în urmărire generală, fiind acuzat de comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor. Adrian Fasolă a fost prins de poliţişti în comuna nemţeană Petricani, scrie Mediafax. Victima acestuia este chiar nepoata sa, fetiţa care a rămas însărcinată în urma violului şi care a suferit o întrerupere de sarcină la o clinică din Marea Britanie.

Efectuarea unei operaţii de avort în cazul minorei a fost intens dezbătut în cadrul Ministerului Sănătăţii şi în mass-media, şi asta din cauza sarcinii avansate. Avortul s-a făcut în a 22-a săptămână de sarcină, cu două săptămâni înaintea termenului limită impus de legea britanică. În România, legea permite avortul doar în cazul în care sarcina nu a depăşit 14 săptămâni, iar fata a fost adusă de familie la medici în a 21-a săptămână.

După ce timp de mai multe săptămâni fost plimbată între comisii şi spitale în România, iar apoi de la o clinică la alta în Londra, în cele din urmă, fetiţa a fost operată vineri, în Marea Britanie. Micuţa a fost operată la un spital public, iar doctorii au declarat că procedura de întrerupere a sarcinii a decurs bine şi fetiţa îşi va reveni în cel mult o săptămână. În ţară, doctorii sunt convinşi că avortul nu trebuia să aibă loc.

Scandalul a începutul în luna iunie, când fata din judeţul Neamţ a fost dusă de părinţi la spital. Medicii au constatat atunci că este însărcinată în 4 luni, iar micuţa a mărturisit că a fost violată de unchiul său, în vârstă de 19 ani.

Antena3.ro

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close