Antena 3 CNN Actualitate Violeta Alexandru, veste bună pentru toți părinții! Primesc bani de la stat și cei cu copiii la școli în scenariile 2 și 3

Violeta Alexandru, veste bună pentru toți părinții! Primesc bani de la stat și cei cu copiii la școli în scenariile 2 și 3

Violeta Alexandru, a declarat joi că actul normativ care prevede extinderea plăților pentru părinți și în cazul școlilor incluse în scenariile 2 și 3 este gata și că a fost supus aprobării în ședința de Guvern.

Violeta Alexandru, veste bună pentru toți părinții! Primesc bani de la stat și cei cu copiii la școli în scenariile 2 și 3
Sursa foto: hepta
de Dan Gabor    |    22 Oct 2020   •   22:09

Ministrul Muncii spune că până acum plățile erau făcute punctual, pe baza avizelor epidemiologice eliberate de DSP.

„Suntem gata, eram gata de acum o săptămână, dar în procedura de avizare am parcurs toate etapele corespunzătoare, inclusiv Consiliul Economic și Social și Consiliul Legislativ. Subiectul suscită într-adevăr un larg interes, în perioada ultimelor zile, noi afându-ne în circuitul de avizare, au mai venit o serie de comentarii și completări. Actul normativ este gata și îl vom supune aprobării dumneavoastră”, a spus Violeta Alexandru, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului, instituția pe care o conduce face plăți către părinți și în momentul de față.

„Vreau să subliniez pentru cei care în spațiul public au precizat că nu avem cadrul legal pentru plata părinților, că Ministerul Muncii efectuează în acest moment plăți pentru toate situațiile în care, în baza avizului epidemiologic eliberat de DSP, o unitate școlară în integralitate sau o clasă se află în situația de a gestiona un focar Covid, avem în plată, avem în gestionare această situație.

Noi practic extindem sfera de aplicabilitate a ordonanței 147/2020, ca urmare a ordinului comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății, acest ordin prevăzând cele trei scenarii despre care s-a discutat în spațiul public.

Ca urmare a ordinului apărut ulterior ordonanței, venim să completăm ordonanța pentru a avea cadrul legal în vederea acoperirii situațiilor părinților copiilor care învață în scenariul doi și trei. Noi am gestionat în toată această perioadă toate situațiile punctuale apărute. Ca urmare a ordinului celor doi miniștri înțelegem să completăm cadrul legal”, a mai spus Violeta Alexandru.

×
Subiecte în articol: Violeta Alexandru
Parteneri
Bani de la stat pentru români! Condiţia pentru 1.500 de lei în fiecare lună
x close