Antena 3 CNN Actualitate Viorel Cataramă: Și Regina Maria a îmbrățișat bolnavii de tifos

Viorel Cataramă: Și Regina Maria a îmbrățișat bolnavii de tifos

Viorel Cataramă a explicat din nou, luni, la Sinteza zilei, care au fost motivele pentru care a decis să se infecteze de bună voie cu noul coronavirus.

Viorel Cataramă: Și Regina Maria a îmbrățișat bolnavii de tifos
11 Mai 2020   •   23:02

"Nu sunt singur în promovarea acestei teorii. Încă de acum două luni am spus că România trebuia să accepte și să urmeze calea imunizării de grup, așa cum a făcut Suedia, așa cum au făcut Islanda, Olanda sau Brazilia.

Eu nu fac decât să spun că asta e calea de urmat. Sunt țări care au făcut asta, și-au păstrat puterea economică și nu au mai mulți morți decât alte țări. (...) Nu credeți că se poate muri și din faptul că ai falimentat și nu mai poți întreține familia și mori de foame? Nu vă puneți întrebarea că 5 milioane de români pot muri și din alte afecțiuni numai pentru faptul că sunt prizonieri în casă?

Mai devreme sau mai târziu vor ieși la suprafață aceste statistici din care vom vedea că am salvat câteva persoane cu coronavirus și am condamnat la moarte mii sau zeci de mii de oameni. Și dacă vă referiți la gestul meu, este un gest pe care l-a făcut și Regina Maria. Regina Maria s-a dus și s-a îmbrățișat cu bolnavii de tifos", a spus Viorel Cataramă.

Comparația sa a fost imediat taxată de Mihai Gâdea:

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni i-au deschis dosar penal lui Viorel Cataramă, după ce a fost într-o localitate din Ialomița, unde sunt 70 de cazuri de COVID, pentru a se infecta cu noul coronavirus.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Urziceni au deschis un dosar penal pe numele milionarului Viorel Cataramă, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 din Codul Penal.

Procurorii spun că Viorel Cataramă a mers pe 7 mai în comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa unde s-a îmbrăţişat cu un bărbat bolnav cu COVID-19.

Viorel Cataramă spune că nu există motiv pentru deschiderea unui dosar penal pe numele său și crede că nu a încălcat legea când a mers la Bărbuleşti, unde sunt înregistrate mai multe cazuri de coronavirus.

„Nu este niciun motiv pentru deschiderea unui dosar penal. Nu am încălcat nicio lege şi am făcut acest lucru pentru a demonstra că măsurile luate de autorităţi sunt incorecte. (...) Gestul meu este gestul unui patriot care este dispus să-şi dea viaţa pentru ţara lui”, a spus Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală.
Viorel Cataramă nu are în acest moment niciun simptom specific coronavirusului.

Viorel Cataramă, preşedintele Partidului Dreapta Liberală, n-a renunţat la ideea de a se infecta voluntar cu COVID-19. Pentru a-şi duce planul la bun sfârşit, el a mers, joi, în comuna Bărbuleşti, Ialomiţa, unde, până acum, peste 70 de persoane au fost infectate cu coronavirus.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Viorel Catarama
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Factura electronică devine obligatorie pentru toți comercianții
x close