Antena 3 CNN Actualitate Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles. Care este agenda

Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles. Care este agenda

Viorica Dăncilă pleacă la Bruxelles. Care este agenda
15 Feb 2018   •   13:25

 Premierul Viorica Dăncilă se va întâlni, săptămâna viitoare, la Bruxelles, cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, cu preşedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, precum şi cu comisarul european pe politici regionale Corina Creţu. 

"Săptămâna viitoare, la Bruxelles, voi avea întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, domnul Juncker, cu preşedintele Consiliului European, domnul Tusk, cu preşedintele Parlamentului European, domnul Tajani, şi, bineînţeles, întâlnire cu comisarul european pe politici regionale, doamna Corina Creţu. (...) Este important pentru noi să arătăm deschidere şi cooperare atât cu statele membre UE, dar şi cu statele cu care avem un parteneriat strategic", a precizat premierul Viorica Dăncilă, joi, la începutul şedinţei de Guvern. 

Totodată, ea a menţionat că a avut o serie de întâlniri cu ambasadori acreditaţi la Bucureşti, iar aceste întrevederi vor continua în perioada următoare. 

"Aşa cum am anunţat în discursul de învestitură, în perioada următoare, vom intensifica acţiunile de politică externă şi relaţiile economice cu statele partenere. Cred că acest lucru este foarte important. De asemenea, vom accentua dimensiunea europeană a guvernării, vom încerca să participăm activ la discuţiile privind viitorul economic şi, nu în ultimul rând, vom trata cu o atenţie deosebită şi ne vom mobiliza pentru creşterea ratei absorbţiei fondurilor europene. În spiritul celor afirmate, vă informez că am avut întâlniri cu o serie de ambasadori acreditaţi la Bucureşti în această săptămână, voi continua aceste întâlniri tocmai pentru a pune în practică ceea ce am promis în discursul de învestitură", a adăugat Dăncilă. 

×
Parteneri
Surpriză în ultimul sondaj pentru Primăria Bucureşti!
x close